REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį, kovo 23 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai susitiko su Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentu Virginijumi Visockiu. Susitikimo metu buvo kalbėta apie motociklų vairuotojų keliamas problemas eismo saugumui.

REKLAMA
REKLAMA

Motociklininkų atstovas akcentavo, kad motociklininkai yra pasiruošę bendrauti su policija įvairiose prevencinėse akcijose, įsipareigojo skatinti federacijos narius būti drausmingais ir kultūringais eismo dalyviais, nes svarbu keisti motociklininkų, kaip potencialių Kelių eismo taisyklių pažeidėjų, stereotipą.

REKLAMA

Siekdami apsaugoti kauniečius nuo motociklininkų miesto gatvėse keliamo triukšmo, Kauno apskrities policijos pareigūnai kreipėsi į Kauno miesto merą A. Kupčinską, prašydami, esant galimybei, surasti tinkamą ir saugią vietą motociklininkams rinktis, kur jie galėtų tobulinti savo praktinius įgūdžius, nekeldami pavojaus sau ir kitiems eismo dalyviams.

2011 metais Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato  Kelių policijos valdybos Eismo įvykių registravimo skyriaus pareigūnai užregistravo 15 įskaitinių eismo įvykių, kuriuose dalyvavo motociklai. Jų metu 19 žmonių buvo sužeista. Dėl 12 eismo įvykių kalti motociklininkai.

Dažniausios eismo įvykių priežastys – motociklo ar mopedo nesuvaldymas, chuliganiškas vairavimas, saugaus greičio, pareigų pėstiesiems, pirmumo reikalavimų nesilaikymas. Policijos pareigūnai, siekdami sumažinti sužalotų asmenų skaičių, vykdo motociklininkų ir mopedų vairuotojų eismo kontrolę bei įvairias prevencines priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų