REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Microsoft“ pranešė, kad naujoji operacinė sistema „Windows 8“ projektuojama taip, kad dirbti su ja būtų vienodai patogu naudojantis skirtingo dydžio ir skirtingos raiškos kompiuterių monitoriais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, „Windows 8“ naudosiantiems įrenginiams yra pasirinktos trys pagrindinės ekranų raiškos: standartinė (1366 x 768 vaizdo taškų),  „Full HD“ (1920 x 1080) ir „Quad XGA“ (2560 x 1440). Skelbiama, kad tokio pat dydžio, bet skirtingos raiškos  ekranuose bus išlaikytos „Windows 8“ elementų proporcijos, o vaizdas didesnės raiškos ekranuose bus ryškesnis.

REKLAMA

Tais atvejais, kai ekranų raiška bus vienoda, o dydis skirtingas, „Windows 8“ galės maksimaliai efektyviai išnaudoti darbinį plotą, pavyzdžiui, esant galimybei atvaizduodama papildomą turinį. Kitaip tariant, „Windows 8“ prisitaikys ir prie ekrano dydžio, ir prie jo raiškos, ir prie vaizdo taškų (pikselių) tankio. „Microsoft“ inžinieriai yra numatę du atvaizdų didinimor ežimus: 140 proc. HD raiškos ekranų atveju ir 180 proc. – naudojantis „Quad XGA“ raiškos ekranais.

Manoma, kad „Windows 8“ kūrimo darbai bus užbaigti šią vasarą, o pirmieji ją naudosiantys asmeniniai kompiuteriai ir planšetės rinkoje pasirodys rudenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų