REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandį baigiasi prašymų stipendijoms pagal tris Baltijos ir Amerikos laisvės fondo (BAFF) siūlomas programas gauti pateikimo terminas. Stipendijos teikiamos patirties įgijusiems mokslininkams tyrimams atlikti, magistratūros ar doktorantūros programoms JAV universitetuose, taip pat studentų ir absolventų praktikai Amerikos įmonėse.

REKLAMA
REKLAMA

Iki balandžio 1 d. priimami mokslų daktarų (turinčių bent 5 m. darbo mokslinių tyrimų srityje patirtį) prašymai subsidijuoti tyrimus JAV universitetuose ar tyrimų centruose. Pagal programą tyrinėtojai gali nuo šešių iki dvylikos mėnesių vykdyti fondo apmokamus mokslinius tyrimus JAV. Finansavimas, skiriamas vienam projektui – iki 60 000 JAV dolerių per metus. Jis apima projektui skirtas išmokas, taip pat padengiamos kasdienės išlaidos.

REKLAMA

Studentai, kurie dalyvauja kurioje nors iš Amerikos universitetų magistratūros ar doktorantūros studijų programų, kviečiami teikti prašymą skirti stipendiją studijoms. Stipendijos iki 25 000 JAV dolerių per metus gali būti naudojamos mokesčiui už mokslą ir pragyvenimo išlaidoms padengti, mokymo medžiagai įsigyti ir kitoms reikmėms. Prašymų šiai programai pateikimo terminas yra balandžio 1 d.

Aukštųjų mokyklų paskutinių kursų studentai ir absolventai, kurie aukštąjį išsilavinimą įgijo per pastaruosius šešis mėnesius, turi galimybę dalyvauti BAFF profesinės praktikos programoje. Geriausiems pretendentams bus finansuojama nuo šešių iki dvylikos mėnesių trunkanti praktika kurioje nors JAV įmonėje. Vienam studentui gali būti skiriamas iki 30 000 JAV dolerių per metus finansavimas, be to, kiekvienam dalyviui asmeniškai surandama praktikos vieta. Prašymų programai pateikimo terminas – balandžio 15 d.

REKLAMA
REKLAMA

Vertinant pretendentų tinkamumą BAFF programoms atsižvelgiama į jų ankstesnę patirtį, tikslingą veiklą, motyvaciją, taip pat BAFF misijos ir tikslų atitikimą. Visos programos įgyvendinamos Jungtinėse Amerikos Valstijose, todėl labai svarbus kriterijus – pretendentų anglų kalbos mokėjimas.

Apie Baltijos ir Amerikos laisvės fondą. Baltijos ir Amerikos laisvės fondas įsteigtas 2010 m. rudenį. Jo misija – stiprinti ryšius tarp JAV ir Baltijos šalių, įgyvendinant mokymo ir mainų programas, skirtas ekonominiam augimui ir demokratinių procesų plėtrai. Pagrindinis fondo tikslas – pagerinti Jungtinių Amerikos Valstijų ir Baltijos šalių bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pusantrų metų nuo fondo įkūrimo stipendijas yra gavę 59 Baltijos šalių gyventojai. Studijų finansavimas skirtas 5 studentams, stipendijos tyrimams – 7 mokslininkams, o profesinės praktikos programoje dalyvavo 47 asmenys.

Programos nuostatai numato, kad pasibaigus programoms, kurioms buvo skirtos Baltijos ir Amerikos laisvės fondo stipendijos, visi stipendijas gavę asmenys turi grįžti į Baltijos šalis, kad panaudotų įgytas žinias, patirtį ir įgūdžius Baltijos šalių ekonomikai stiprinti ir konkurencingumui didinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų