REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt visi žinome kad mūsų smegenys padalinti į du pusrutulius – kairįjį ir dešinįjį. Kairioji pusė siejama su matematika, logika, tikslumu, o dešinioji – su menu, kūryba, intuicija, vizualiniu vaizdavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai teigia, kad šias smegenų pusrutulių savybes galime išnaudoti tikslingai: pavyzdžiui, jei vyras nori išgirsti iš mylimosios ilgai lauktą „taip“, tai pasiūlymą geriau ištarti į kairiąją ausį.

REKLAMA

Mūsų kairysis smegenų pusrutulis dar vadinamas „vyriškuoju“, o dešinysis – „moteriškuoju“.

Yra žinoma, kad su dešiniuoju pusrutuliu susijusi kairioji mūsų organizmo pusė, ir atvirkščiai, su kairiuoju – dešinioji pusė. Todėl norint paveikti „loginę“ arba „intuityviąją“ pašnekovo asmenybę galime bendraudami su žmogumi iš reikiamos pusės.

Pavyzdžiui, siūlyti ranką ir širdį geriausia į kairiąją ausį – tokiu atveju didelė tikimybė, jog vyras išgirs iš mylimosios lūpų „taip“. Meilės prisipažinimai, pokštai, arba atvirkščiai, įžeidžiantys žodžiai lengviau ir gyliau priimami sakomi į kairiąją ausį, o tuo tarpu neemocionalūs pranešimai, pavyzdžiui, instrukcijos ar nurodymai, geriau įsisavinami sakomi į dešiniąją ausį.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogus, išgirdęs kairiąja ausimi anekdotą arba bet kokią juokingai pateiktą informaciją, greičiau pradės juoktis ir iš kart supras pokštą.

Bendravimas telefonu, laikant ragelį prie kairiosios ausies labai palankus verslui. Didžiosios Britanijos mokslininkai ištyrė, kad kairė ausis yra daug palankesnė verslo susitarimams telefonu, vykdant įvairius sandėrius pasiekiami geresni rezultatai. Spėjama, kad tie, kurie kalbasi telefonu laikydami ragelį prie kairiosios ausies intuityviai užmezga glaudesnį emocinį kontaktą su pašnekovu kitame laido gale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastebėta, kad motinos dažniau supa mažylius prie kairiojo šono – nepriklausomai nuo to, ar yra kairiarankės, ar dešiniarankės. Mokslininkai padarė išvadą, kad moterys tai daro intuityviai, norėdamos geriau pajausti vaiko emocinius ir fizinius poreikius. Mokslininkų teigimu, „kairysis supimas“ padeda užmegzti glaudesnius vaiko ir motinos emocinius ryšius.

Beje, nosiaryklės skirtingos pusės taip pat susijusios su skirtingais smegenų pusrutuliais. Atliki tyrimai, kuriuose dalyvavo 60 respondentų parodė, kad kur kas stipresnis emocinis poveikis, ypač moterims, buvo juntamas veikiant įvairiais kvapais per kairiąją nosiaryklę.

Kalbant apie akis, mokslininkai teigia, kad vaizdus mes greičiau „sugaunam“, perprantam bei įsimenam kairiąja akimi, t.y. dešiniuoju smegenų pusrutuliu. Atpažįstam žmonių veidus kairia akimi, dešiniuoju smegenų pusrutuliu, tačiau jei nuotrauka padaryta nekokybiškai ar yra neryški, tuomet veidą nuotraukoje geriau ir greičiau įžiūrės dešinioji akis, kairysis smegenų pusrutulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų