REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį, kovo 21 d. arba dieną, kuomet Ayrtonas Senna būtų šventęs savo 52-ąjį gimtadienį „Silverstone Auction“ oficialiai paskelbė, kad šių metų pavasariniame aukcione bus parduodamas „Toleman“ bolidas, kurį legendinis „Formulės 1“ lenktynininkas vairavo savo debiutinio sezono metu.

REKLAMA
REKLAMA

Šis automobilis kaip ir jo vairuotojas tapo daugelio diskusijų bei pasakojimų herojumi, o bene garsiausias iš visų yra fantastiškas A. Sennos vairavimas ir užimta antroji vieta per smarkų lietų vykusiose Monako varžybose 1984-siais. Tai buvo pirmosios lenktynės, kuriose jis visam pasauliui pademonstravo savo neeilinį talentą.

REKLAMA

„Toleman TG184-2“ bolidas (nuotr. newspress.co.uk)„Toleman TG184-2“ bolidas (nuotr. newspress.co.uk)

„Silverstone Auctions“ generalinis direktorius Nickas Whale'as pripažino, kad šis kultinis lenktynių automobilis yra vienas svarbiausių kada nors kompanijos aukcione parduotų  daiktų. „A. Sennos manija tolydžio auga ir pamažu įgauna didžiulį mastą. Manau, kad taip ir turi būti, kadangi daugelio jis įvardinamas kaip geriausias visų laikų „Formulės 1“ lenktynininkas. Nereikia ir sakyti, kad automobilis bus viena iš didžiausių šių metų aukciono žvaigždžių. Galimybė įsigyti tokią visų trokštamą automobilių sporto ir A. Sennos istorijos dalį pasitaiko labai retai“, - kalbėjo jis.

„Toleman“ bolidas, su kuriu A. Senna taip pat užėmė trečiąją vietą Didžiosios Britanijos ir septintąją Kanados etapuose privataus savininko rankose buvo pastaruosius 16 metų, taigi automobilio pardavimas atvirame aukcione yra unikalus šansas visiems turtingiems automobilių sporto gerbėjams. Tiesa sakant, „Silverstone Auctions“ kompanija legendinio lenktynininko daiktus aukcione siūlo ne pirmą kartą. Pirmuosiuose šių metų renginiuose A. Sennos šalmas buvo parduotas už 74, 8 tūkst. svarų (309 tūkst. litų), o kostiumas už 35,7 tūkst. svarų (148 tūkst. litų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų