REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo senelių prižiūrimi vaikai dažnai vystosi geriau nei lopšelius lankantys vaikai, teigia Didžiosios Britanijos mokslininkai, kuriais remiasi dienraštis „The Daily Mail“. Šeimos narių prižiūrimi vaikai jaučiasi emociškai saugesni, jų žodynas yra gausesnis, teigiama tyrimo, kurį atliko Fiskalinių tyrimų institutas ir „Nuffield Foundation“, apžvelgę kelias naujas studijas.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad viduriniosios klasės atstovai daug dažniau prašo savo šeimos narių pasirūpinti jų vaikais, o vargingiau gyvenančios šeimos dažniau leidžia vaikus į lopšelius. Dažniausiai „neformalią“ vaikų priežiūrą atlieka seneliai, o ne kiti giminaičiais, draugai ar kaimynai. Senelių prašoma pasirūpinti vaikai dvigubai dažniau nei kitų asmenų, ir jų su vaikais praleidžiamas laikas gerokai padidėji per pastarųjų dešimt metų.

REKLAMA

Beveik pusę dirbančių tėvų vaikų prižiūri seneliai. Šis skaičius padidėja iki 60 proc. tuomet, kai vaikai pasiekia mokyklinį amžių.

Tyrimo metu nustatyta, kad 2009 metais beveik du trečdaliai senelių prižiūrėjo savo anūkus. Dažniausiai su vaikais jie praleisdavo nedidelį skaičių valandų per savaitę. Tėvai žinojo, kad prašyti senelių pagalbos yra pigiau nei leisti vaikus į lopšelį ar samdyti auklę. Tačiau pagrindinė priežastis buvo ta, kad jie norėjo, jog vaikai būtų „mylinčioje aplinkoje“ su kažkuo, kuo pasitiki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų