REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besidomintys kriminogenine situacija Alytaus mieste ir rajone, tikriausiai atkreipė dėmesį į policijos įvykių suvestines, kuriose gausu pranešimų apie telefoninius sukčius. Šį kartą aukomis pasirinkti asmenys, kurie naudojasi AB TEO telefono ryšiu.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu anksčiau telefonu paskambinę sukčiai pranešdavo apie artimuosius neva ištikusią nelaimę, šiandien jie prisistato policijos, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnais, bankininkais, pranešančiais apie atliekamas neteisėtas pinigų operacijas.

REKLAMA

Sukčius, paskambinęs telefonu, labai rimtu tonu prisistato pareigūnu ir praneša, kad asmens, su kuriuo bendrauja, banko sąskaita naudojama neteisėtiems veiksmams, kažkas, pasinaudodamas ja, plauna pinigus. Tada sunerimusiam pašnekovui pataria susisiekti su banko darbuotoju, netgi padiktuoja telefono numerį arba nedelsdamas „sujungia“ su banko atstovu. Savo ruožtu vadinamieji banko darbuotojai pasiūlo užšaldyti pašnekovo banko sąskaitą. Įtikina, kad pašnekovo duomenis reikia suvesti į kompiuterį, todėl reikalingi elektroninės bankininkystės identifikavimo kodai, slaptažodžiai, kiti elektroninės bankininkystės duomenys. Patiklios, susijaudinusios sukčių aukos, nieko neįtardamos, atskleidžia visus duomenis. Apgavikai darbuojasi greitai, ne tik „iššluoja“ aukos sąskaitą, tačiau nukentėjusio asmens vardu dar ir paima kreditą iš greitojo kredito paslaugas teikiančių įmonių, visus pinigus perveda į specialiai sukčiauti naudojamą banko sąskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 21-osios policijos įvykių suvestinėje užfiksuoti net 5 atvejai, kai pagal naująjį „scenarijų“ besidarbuojantiems sukčiams patiklios aukos suteikė prieigą prie savo banko sąskaitos. Visais atvejais aukomis tapo 40–59 metų amžiaus moterys. Nuostoliai siekia nuo 1 500 iki 4 000 litų. Išanalizavus paskutinius atvejus, galima teigti, kad sukčių skambučių laikas sutampa su viešųjų įstaigų darbo valandomis, dažniausiai skambinama nuo 10 iki 17.30 val.

Dar kartą primename ir prašome neskelbti savo asmens duomenų, neteikti informacijos apie elektroninės bankininkystės kodus ir slaptažodžius, nerodyti nepažįstamiesiems elektroninės bankininkystės kortelių ir kodų, nesivelti į jokias diskusijas telefonu apie finansinius klausimus.

Jeigu nukentėjote nuo telefoninių sukčių, nedelsdami kreipkitės į policiją Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, telefonais: (8 315)  55 601, 55 600, mobiliaisiais: 8 682  32 708, 8 687  49 516.

Būkite budrūs ir apdairūs!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų