REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 17-osios mitingas Lietuvą! Už teisingumą!“ praėjo ramiai ir oriai, o didžiausias laimėjimas – tai, kad Nepriklausomybės aikštėje susirinko ne minia, o tauta, teigia vienas organizatorių Nepriklausomybės Akto signataras Romualdas Ozolas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepriklausomybės aikštėn susirinkęs mitingas „Už Lietuvą! Už teisingumą!“, Vilniaus savivaldybės įspraustas į aikštės prieigas tarp Mažvydo bibliotekos, Gedimino prospekto ir Gynėjų gatvės, praėjo ramiai, oriai ir tikslingai. Nepaisant klaidinimų – buvo nurodinėjama skirtinga pradžios valanda, bauginimų – policija bandė tikrinti atvykstančius žmones, blokavimo – buvo rengiami lokaliniai susibūrimai Vilniuje ir Kaune, susirinko per 3 tūkstančius žmonių“, – pilietinę akciją spaudos konferencijoje „Lietuva – po kovo 17-osios įvykių“ apibendrino jis.

REKLAMA

R. Ozolo teigimu, mitingo dalyviai susirinko ne protestuoti prieš augančias kainas ir mokesčius bei mažus atlyginimus, o reikalauti teisingumo Lietuvoje. Jo nuomone, tai yra naujas visuomeninis reiškinys.

„Susirinko ne atlyginimų, mokesčių, o teisingumo. Tai yra naujas reiškinys. Kad tai iš tiesų nauja, liudija mitingo pabaigoje kalbėjęs Antanas Terleckas, ir jo šūkis kilti prieš kainų už šilumą didinimą didelio palaikymo nesusilaukė. Aikštė reaguodavo visai į kitus kreipinius“, – pažymėjo signataras.

REKLAMA
REKLAMA

R. Ozolas taip pat pažymėjo, jog tai rodo žmonių sąmoningumą, todėl galima teigti, kad aikštėje susirinko tauta, o ne minia.

„Taigi aikštėje manifestavo ne minia, kaip bandė pavadinti kai kurie žurnalistai, o tauta. Tai turbūt pats svarbiausias kovo 17 d. laimėjimas“, – pabrėžė R. Ozolas.

Taip pat skaitykite:

Šaukiantys „Lietuva – lietuviams“: patriotai ar radikalai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų