REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sensacingai pasibaigė Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono ketvirtfinalio pirmasis mačas, kuriame Kauno „Žalgirio“ ekipa svečiuose 85:97 nusileido Prienų „Rūdupio“ krepšininkams ir serijoje iki dviejų pergalių atsilieka 0:1.

REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai sėkmingai pradėjo susitikimą, kai sužaidus 3 minutes pirmavo 9:2, bet prieniškiai greitai pasivijo varžovus (8:9) ir buvo išsiveržę į priekį (21:20), o paskutinėmis sekundėmis Tado Klimavičius dėjimas leido po pirmojo kėlinio pirmauti „Žalgiriui“ – 22:21.

REKLAMA

Antrajame ketvirtyje „Rūdupis“ perėmė mačo kontrolę ir visą laiką buvo priekyje, tačiau toli atitrūkti šeimininkams niekaip nepavykdavo. Visgi trimis tritaškiais iš eilės, į kuriuos kauniečiai atsakė vos viena taiklia bauda, kėlinį užbaigę prieniškiai įpusėjus rungtynėms turėjo dviženklį pranašumą – 51:38.

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ grįžo į aikštę susikaupęs. Daugiausiai Dainiaus Šalengos pastangų dėka čempionai sužaidus 7 minutes sugebėjo sumažinti deficitą iki vienženklio skaičiaus – 58:66. Daugiau „Rūdupis“ varžovams priartėti neleido ir po trisdešimties žaidimo minučių buvo padėties šeimininkais – 75:66.

Ketvirtajame ketvirtyje užvirė tikra drama. „Žalgiris“ sugebėjo laimėti atkarpą 8:0 ir „Rūdupio“ pranašumas ištirpo iki 3 taškų – 74:77. Sunkiu komandai metu iniciatyvos ėmėsi buvęs žalgirietis Artūras Milaknis, pelnęs keturis taškus paeiliui – 83:77. Likus rungtyniauti Valdo Dabkaus dvitaškis šeimininkų persvarą padidino jau iki 8 taškų (88:80), bet Marko Popovičius realizavo baudą, pridėjo tritaškį ir skirtumas sumažėjo per pusę – 84:88. Po minutės pertraukėlės „Rūdupis“ spurtavo 7:0 (95:84) ir pergalės iš savo rankų nebepaleido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų