REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užteko vienos fotografijos pamokėlės, kad kai kurie „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos mokiniai ne juokais susidomėtų fotografija. Kai žiniomis dalinasi profesionalai, sunku likti abejingam.

REKLAMA
REKLAMA

Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ nariai į „Šaltinio“ pagrindinę mokyklą buvo pakviesti įgyvendinant Europos Sąjungos finansuojamo projekto neformaliojo ugdymo programą.

REKLAMA

Klubo nariai Sigita Flaksienė, Ingrida Mockutė-Pocienė, Tadas Zakarauskas, Eugenijus Kavaliauskas ir Romualdas Vaitkus vaikams vedė pamoką apie fotografiją –supažindino su kompozicijos pagrindais, fotoaparato konstrukcija, skaitė paskaitą apie gamtos ir paukščių fotografavimą ir, žinoma, mokė fotografuoti.

Pasak „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos direktorės Jūratės Lazdauskienės, mokykla turi įvairių informacinių techologijų, fotografavimo technikos, tad tai buvo ir proga vaikams pasimokyti ta technika naudotis.

REKLAMA
REKLAMA

Naudos būta abipusės – pasak R.Vaitkaus, fotografams irgi buvo malonu pabendrauti su vaikais.

– Nors mums sakė, kad tie vaikai hiperaktyvūs, jie mūsų atidžiai klausė. Kad vaikai „pagautų azartą“, reikėtų susitikti dar porą kartų. Viena mergaitė, rodos, Karolina, jau dabar sakė norinti būti fotografė.

Direktorė pasakojo, kad vaikai fotografavo vienas kitą ir pedagoges. Jų darbo rezultatai – fotografijų parodėlė – netrukus bus eksponuojama mokykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų