REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gimnazistai domisi policijos pareigūnų darbu

Naujosios Akmenės gimnazijos moksleiviai kovo 15 dieną pažintį su policijos komisariatu pradėjo Operatyvaus valdymo grupės patalpose (budėtojų dalyje). Vaikai buvo supažindini su šios grupės pareigūnų atliekamo darbo specifika, informacijos apie įvykius priėmimu ir registravimu, reagavimu į įvykius ir kitomis vykdomomis funkcijomis. Budėtojai paaiškino vaikams, kad jie užtikrina policijos pajėgų operatyvų reagavimą į gaunamą informaciją apie įvykius ir nusikaltimus, prireikus organizuoja operatyvinės grupės išvykimą į įvykio vietą, priima ir registruoja pareiškimus ir pranešimus apie daromus ar padarytus nusikaltimus, kitus teisės pažeidimus bei įvykius, teikia neatidėliotiną pagalbą asmenims, nukentėjusiems nuo teisės pažeidimų, taip pat užtikrina komisariato ir jo teritorijos apsaugą.

Mokiniai turėjo galimybę apsilankyti ir policijos areštinėje. Pabuvoję joje, sakė, kad niekada nenorėtų ten atsidurti.

Apsilankę mokiniai pas specialistą P.Paleckį susidomėjimo kupinais žvilgsniais stebėjo ir klausėsi apie darbą įvykio vietose, atliekamas ekspertizes, bei kaip sudaromas fotorobotas.

Vėliau gimnazistai lydimi savo mokytojos ir VPS prevencijos poskyrio viršininko A. Klišausko apsilankė komisariato antrajame aukšte, iš kur pro langus buvo matyti sulaikytų asmenų uždaras laukinis kiemelis.

Visus gimnazistus ir jų mokytoją A. Klišauskas  pakvietė į policijos komisariato mokymų salę, kur vaikams kalbėjo apie nepilnamečių daromus nusikaltimus, administracinius teisės pažeidimus, jų atsakomybę. Priminė vaikams jų teises ir pareigas. Diskutavo su moksleiviais, atsakinėjo į jiems rūpimus klausimus. Kai kuriems iš atvykusiųjų buvo ypač įdomu įsidarbinimo galimybės policijoje, kokiais pažymiais jie turi mokytis, ir nuo ko reikia pradėti, norint tapti policijos pareigūnu.

A. Klišauskas supažindino vaikus su policijos ginkluote (guminėmis lazdomis, antrankiais, neperšaunamomis liemenėmis),  kurios naudojamos kasdieninėje tarnyboje ir specialiose užduotyse.

Paaiškino specialiųjų policijos priemonių ir šaunamųjų ginklų panaudojimo sąlygas ir taisykles. Pasakojo apie policijos pareigūno profesijos išskirtinumą, ir kokia didelė atsakomybė „gula“ ant policininko pečių.

Vėliau, atsiradus norinčiųjų iš salės, vaizdžiai pademonstravo, kaip yra uždedami antrankiai, kaip nusikaltėlis keliais judesiais gali būti nedelsiant pargriautas ant žemės. Žinoma, vaikai su dideliu susidomėjimu stebėjo visa tai. O susitikimo pabaigoje panoro ir patys užsidėti neperšaunamas liemenes, pabandyti užsidėti antrankius.

Moksleiviai džiaugėsi, galėdami apsilankyti komisariate ir dėkojo juos lydėjusiam VPS PP viršininkui už suteiktą galimybę visą tai pamatyti ir išgirsti.

Nespėjus išlydėti vienų lankytojų, praėjus kelioms dienoms, t.y. šiandien, ekskursija vėl pakartota: ir vėl komisariate – šurmuliuojantis vaikų būrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų