REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkų miestas toliau intensyviai ruošiasi priimti „Druskininkų Puma pusmaratonio" dalyvius. Jau gegužės 6-ą dieną įvyksiančioje bėgimo šventėje bus daug smagių naujovių, skirtų ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams, aktyvioms šeimoms bei mažiesiems bėgikams, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Druskininkų Puma pusmaratonio" šventėje laukiami ir tiek, kurie nenori bėgioti, tačiau nepraleidžia progos pasimankštinti. Šventėje kartu su profesionalais ir šios sporto šakos mėgėjais bus galima įveikti Šiaurietiško ėjimo trasas.

REKLAMA

Šiaurietiškas ėjimas – ėjimas su specialiomis lazdomis – populiarėja visame pasaulyje, kaip aktyvaus laisvalaikio leidimo, kūno ir sielos sveikatinimo būdas, tinkantis įvairaus amžiaus ir kompleksijos žmonėms.

„Šiaurietiškasis ėjimas tai yra mankšta. Mankšta, kuri trunka 30-40 minučių. Jeigu einate valandą-dvi, tai jau yra ėjimas su lazdomis. Tai „Druskininkų Puma pusmaratonio“ renginyje mes naudosime variantą tarp Šiaurietiško ėjimo ir ėjimo su lazdomis“, - teigia „Leki“ akademijos instruktorius Arūnas Milkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Milkaus, tikrieji ėjikai vaikšto visus metus, tačiau didžioji dalis atgyja tik atšilus orams.

„Didžiausia dalis Šiaurietiško ėjimo entuziastų pradeda vaikščioti tada, kai atšyla oras. Manau, kad mes dar turime laiko, o per savo partnerius, draugus ir klubus, visiems pranešime šią žinią ir dalyvaujančių renginyje tikrai bus“, - kalba instruktorius.

„Ėjikų Lietuvoje yra daug, jie dalyvauja įvairiuose renginiuose, - tikina A.Milkus. - Jokių varžybų čia nebus, tiesiog, reikia įveikti distanciją. Čia reikės varžytis tik su savimi. Šiaurietiško ėjimo varžybose nereikia įveikti savo kolegos. Čia nereikia bėgti, reikia tik nugalėti trasą. Organizuojant renginį tokioje gražioje vietoje, kaip Druskininkai, yra logiška susirinkti ėjikams ir jiems ramiai įveikti visą distanciją“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai kas populiaru visame pasaulyje, šį pavasarį bus išbandyta ir Lietuvoje.

„Ta bendruomenė Šiaurietiško ėjimo ar vaikščiojimo su lazdomis jau buriasi ir didėja, - pasakoja „Leki“ akademijos instruktorius Arūnas Milkus. - „Druskininkų Puma pusmaratonio“ renginys yra laiku ir vietoje. Parodysime, kad žmonės gali susirinkti ir visi kartu pajudėti. Ir tai galima daryti prie bėgikų. Tokie dalykai jau seniai populiarūs visame pasaulyje. Mes pabandysime visą šį reikalą pirmą kartą padaryti civilizuotai. Žiūrovams organizuosime mini pamokėles, kuriose supažindinsime su Šiaurietiško ėjimo pradmenimis“.

REKLAMA

Renginyje gali dalyvauti ir tie, kurie niekada rankose nelaikė Šiaurietiško ėjimo lazdų.

„Kviečiu atvykti į „Druskininkų Puma pusmaratronio“ renginį ir tuos, kurie niekada nebandė Šiaurietiško ėjimo. Distancijos bus nedidelės: 5 km ir 11 km. Manau, žmogus penkis kilometrus tikrai gali nueiti ir vienuolika, žinoma, taip pat, - mano A.Milkus. - Kuom yra gerai ėjimas su lazdomis? Nes žmogus įdarbina viršutinę kūno dalį. Kai ilgą atstumą eini be lazdų, tai dirba tik žmogaus apatinė kūno dalis“.

Renginio organizatoriai siūlo pabandyti įveikti ilgesnę distanciją. Pasak jų, tik taip pasijaus visa šventės atmosfera.

REKLAMA

„Aš siūlyčiau žmonėms įveikti 11 km trasą. Tai smagiau jau vien ir pažintine prasme. Šventėje dalyvaus ir mūsų instruktoriai, kurie ėjimo metu galės patarti bei paaiškinti klaidas, - tikina „Leki“ akademijos instruktorius A.Milkus. - „Druskininkų Puma pusmaratonis“ pirmiausiai bus šventė. Kviečiu visus į ją įsilieti, o tai padaryti bus geriau einant 11 km trasa. Nes 5 km distancija prabėgs labai greitai. Kuo skiriasi Šiaurietiškas ėjimas nuo bėgimo ar kitų sporto šakų, tai kad čia galima einant bendrauti. Čia nėra jokių apribojimų, gali sustoti, gali atsigerti, gali pabendrauti su kitais dalyviais“.

Jeigu sugalvojote dalyvauti „Druskininkų Puma pusmaratonio“ renginiuose pirmiausiai užsiregistruokite. Registracijos formą galima rasti interneto svetainėje www.druskininku-pusmaratonis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų