REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį „Tvarkos ir teisingumo" partijos lyderiui europarlamentarui Rolandui Paksui gali būti atvertos durys į Seimą. Politikas jau rengiasi po pusmečio vyksiantiems parlamento rinkimams, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis kol kas neįvykdė pirmadienį prezidentūroje duoto pažado pasitraukti iš pareigų, kad išsaugotų stabilią valdančiąją koaliciją. Antradienį visą dieną laukta, kad R. Palaitis įteiks premjerui Andriui Kubiliui atsistatydinimo pareiškimą, o vakare pranešta, kad tai bus padaryta šį rytą.

REKLAMA

Kaip primena „Kauno diena“, R. Palaičio atsistatydinimas yra vienas svarbiausių punktų kompromisiniame susitarime, kurį, tarpininkaujant prezidentei Daliai Grybauskaitei, šios savaitės pradžioje sudarė konfliktuojantys konservatoriai ir liberalcentristai.

Kitaip sakant, atsistatydina R. Palaitis, bet jo išvaryti FNTT vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas į tarnybą gali grįžti tik per teismą, o ne nedelsiant, kaip reikalavo konservatoriai.Todėl antradienį A. Kubiliui teko skubiai gesinti partijoje bekylantį naują gaisrą. Jis pareiškė, kad Prezidentūroje paminėta FNTT „pertvarka“ ir reiškia tai, jog buvę tarnybos vadovai bus sklandžiai grąžinti į postus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūros nuomone, bet kokia FNTT pertvarka užtruktų mažiausiai metus. Tačiau vakar A. Kubilius tvirtai pareiškė, kad sutelks Seime tokią paramą, kokios pakaks tarnybą pertvarkyti greitai. „Lietuvos rytas“.

Padidėjęs eksportas į Rusiją ir augančios daržovių kainos ištuštino ūkininkų atsargas. Pasak Lietuvos daržovių augintojų asociacijos (LDAA) valdybos pirmininko Algimanto Morkūno, liko tik didžiulis kopūstų perteklius. Dauguma ūkininkų daržoves realizuoja vietos rinkoje. Kiti jas eksportuoja į užsienį, ieško naujų kontaktų. „Valstiečių laikraštis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų