REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vatikanas pareiškė nusivylimą dėl katalikų dvasininkijos „nuodėmingų ir nusikalstamų veiksmų“, susijusių su vaikų išnaudojimu Airijoje, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį paskelbtame pranešime Vatikanas minėjo „naują pasauliečių dėmesio centrą“, turėdamas omenyje Airijos katalikų bažnyčią.

REKLAMA

Skandalai „atvėrė daugybę žaizdų“, teigiama pranešime. Pasauliečiai prarado pasitikėjimą savo kunigais.

Pranešime pripažįstama, jog kunigai, kuriems buvo patikėta prižiūrėti „nekaltus jaunuolius“, išnaudojo juos.

Be to, Vatikanas skelbė, jog geri ir sąžiningi kunigai, kurių negynė dvasininkijos vyresnieji, pasijautė „neteisingai apjuodinti“.

„Vyskupai ir vyresnieji dvasininkai dažnai jausdavosi izoliuoti, siekdami pasipriešinti pasipiktinimo bangai, ir kartais jiems būdavo sudėtinga sutarti dėl bendrų veiksmų“, – teigiama pranešima.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime rekomenduojama ir toliau palaikyti nukentėjusiuosius nuo katalikų dvasininkų Airijoje. Be kita ko, siekiama sugrąžinti airių Bažnyčią prie Romos mokymų.

Po pranešimo paskelbimo Airijos arkivyskupas Seanas Brady teigė, jog tai „naudingas žingsnis“.

„Nekalti jaunuoliai buvo tvirkinami dvasininkų, kuriems buvo patikėta prižiūrėti juos. Tuo tarpu tiems, kas turėjo būti budrūs, dažnai tai nepavykdavo“, – sakė arkivyskupas. Jis ragino Bažnyčią susivienyti.

Airijos arkivyskupas pasveikino Vatikano raginimą „naujam pasauliečių dėmesiui“ bei poreikį „tinkamam santykiui“ su airių žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų