REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Benzino kainoms kai kur pasiekus 5 litų ribą, neatsilikti žada ir dyzelinas. Šis bent keliais centrais brangs dėl valdininkų uolumo.

REKLAMA
REKLAMA

Šie užsimojo, kad Lietuvos degalinėse parduodamas dyzelinas turėtų daugiausiai biopriedų.

Degalų kainų augimas vairuotojus toliau varo į neviltį. 98 markės benzinas kai kuriose degalinėse jau šturmuoja 5 litų ribą. Plačiau pinigines netrukus turės praverti ir dyzelinu varomų automobilių savininkai.

REKLAMA

Jau nuo antradienio visose degalinėse parduodamame dyzeline turi būti ne mažiau kaip 7 proc. biopriedų. Šis reikalavimas numatytas dar pernai priimtame Atsinaujinančių išteklių įstatyme, nors tokių griežtų sąlygų nėra nė vienoje Europos Sąjungos valstybėje.

„Mes priversti prekiauti produktu, kuris neturi standarto, kurio įtaka automobilių varikliams nėra žinoma, nes pagaminti automobiliai pagal galiojančius kuro standartus. Tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos dyzelio standartas numato, kad biodegalų kiekis dyzeline iki 7 proc. Deja, mūsų teisės aktai reikalauja, kad nuo šiemet prekiautume dyzelinu, kuriame yra ne mažiau nei 7 proc.“, – aiškino Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius.

REKLAMA
REKLAMA

Politikai pripažįsta klydę ir vairuotojus ramina – esą jau netrukus Seimas įstatymą turėtų pataisyti.

„Mes turime laikytis įstatymo ir tie 7 procentai turi būti, tačiau mes planuojame, kad trijų ministrų įsakymu būtų numatyta paklaidos galimybė, kuri leistų turėti ir mažesnį biodegalų kiekį“, – sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Prekybininkai tikina, kad dyzelinas dėl naujųjų reikalavimų kol kas nebrango tik todėl, kad degalinės prekiavo žieminiais degalais, kuriuose biopriedų nėra. Skaičiuojama, kad dyzelinas jau artimiausiomis dienomis brangs bent keliais centais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų