REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal svarstomą įstatymo pakeitimą Seimo nariu negalės būti renkamas asmuo, kurį Seimas apkaltos proceso tvarka buvo pašalinęs iš einamų pareigų ar panaikinęs jo Seimo nario mandatą, jei nuo šio sprendimo įsigaliojimo dienos nebus praėję ketveri metai. Už šią pataisą antradienį balsavo 35 Seimo nariai, prieš - 3, susilaikė 21 parlamentaras. Tam, kad įstatymo pakeitimas būtų priimtas, Seimas turės balsuoti dar kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškinamajame rašte primenama, kad Europos Žmogaus Teisių Teismo Didžioji kolegija 2011 m. sausio 6 d. sprendime byloje „Paksas prieš Lietuvą“ pripažino, kad Lietuvos Respublikos įstatymuose ir konstitucinėje doktrinoje nustatytas draudimas pareiškėjui (asmeniui), kurį Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino iš einamų pareigų ar panaikino jo Seimo nario mandatą, iki gyvos galvos būti renkamam Seimo nariu, yra neproporcingas ir prieštarauja Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 1 Protokolo 3 straipsniui.

Šiuo metu galiojančiame Seimo rinkimų įstatymo 2 straipsnyje nustatyta, kad asmuo, kuris apkaltos proceso tvarka buvo pašalintas iš einamų pareigų arba buvo panaikintas Seimo nario mandatas, negali būti renkamas Seimo nariu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų