REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išvaizdos pokyčiai per pusvalandį

Jauniau ir gražiau atrodyti norisi visada. O kartais šių žavių metamorfozių prisireikia itin greitai: galbūt laukia svarbus renginys ar susitikimas, o gal nuotaikai ir savijautai reikia teigiamo efekto čia ir dabar. Kaip pasigražinti per kelias akimirkas?

REKLAMA
REKLAMA

Plaukai

Atvėsinkite. Kontrastinis dušas padeda ne tik kūnui, bet ir plaukams. Trinkdami plaukus procedūrą baikite vėsiu vandeniu. Tai stiprina plaukų šaknis, suteikia plaukams žvilgesio.

REKLAMA

Pakirpkite plaukų galiukus. Taip šukuosena atrodys tvarkinga, plaukai – sveiki ir prižiūrėti. Jei matote, kad plaukų galiukai išsausėję, šakojasi, o į kirpyklą tuojau pat nesiruošiate, sutepkite juos kondicionieriumi, plaukų kremu arba majonezu ir lengvai nuplaukite drungnu vandeniu. Kol kas plaukai bus paklusnesni, jų galiukai nesišiauš. Bet vis tiek nedelsdami užsirašykite pas kirpėją.

Pasidarbuokite džiovintuvu. Visų pirma išmokite juo išsidžiovinti, kad plaukai atrodytų taip, tarsi būtumėte ką tik iš grožio salono. Išplautus drėgnus plaukus padžiovinkite nulenkusi galvą žemyn, pūskite oro srovę iš apačios aukštyn. Toks džiovinimas kilstelės plaukus ties šaknimis, jie sukris puriau. Kai plaukai bus beveik sausi, išsitieskite ir sušukuokite juos pernelyg nespausdami ir netempdami. Tuomet supurkškite plaukus nestiprios fiksacijos šukuosenos formavimo priemone ir baikite džiovinti: jei plaukai banguoti – pagniaužydami, kad išryškėtų garbanėlės, o jei tiesūs – šukuodami jų galiukus apvaliu šepečiu. Keletas baigiamųjų potėpių plaukų kremu suteptais pirštais ir jūs – nuostabi!

REKLAMA
REKLAMA

Nusikirpkite kirpčiukus. Arba pakeiskite jų formą, ilgį. Tai – lengviausias būdas akimirksniu pasijusti kitaip. Be to, pasak stilistų, kirpčiukai – bene labiausiai jauninanti šukuosenos detalė.

Rinkitės palaidų plaukų šukuoseną. Kuo tvarkingiau suguldyti plaukai – tuo solidesnė ir vyresnė atrodysite. O seksualiai išsidraikę, neklusnios garbanėlės ir sruogos suteiks jūsų įvaizdžiui daugiau ekspresijos ir dinamikos.

Atgaivinkite plaukų spalvą. Šviesesni plaukai jaunina. Tiesa, nepersistenkite ir neskubėkite iš efektingos šatenės tapti auksaplauke blondine. Plaukus patariama šviesinti ne daugiau nei dviem tonais. Ši taisyklė galioja net juodaplaukėms: aksominio juodumo keitimas juoduoju šokoladu jums – taip pat pašviesėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagyvinkite spalvą. Jei kol kas plaukų nenorite dažyti, bet jau išbluko senoji spalva – galite atgaivinti šukuoseną dažomosiomis putomis. Rinkitės tokias, kurios idealiai atitiktų jūsų dabartinę plaukų spalvą. Jos sugrąžins plaukams žvilgesį ir kito plaukų dažymo laukimas neprailgs.

Oda

Gerkite vandenį. Ir vėl vanduo! Taip, jūs tikrai žinote, kad kasdien turėtumėte išgerti po du litrus vandens. Bet ar tikrai taip darote? O pakankamas skysčių kiekis organizme – viena svarbiausių sąlygų trokštant džiaugtis tobula oda.

REKLAMA

Įvyniojimas ir šveitimas. Jei turite laiko užbėgti į grožio saloną – pasilepinkite įvyniojimo procedūra. Po jos oda bus pastebimai minkštesnė, švelnesnė, švytinti. Jei šiaip procedūrai laiko nėra – lįskite po dušu, kruopščiai nušveiskite odą šveičiamuoju kremu, baigdami praustis perliekite vėsiu vandeniu, galiausiai nuspauskite minkštu rankšluosčiu ir ištepkite drėkinamuoju kremu.

Išsimaudykite pieno vonioje. Tai, kas padėjo legendinei Kleopatrai, tikrai ne pro šalį ir jums. Pieno vonia (užtenka litro pieno visai voniai) minkština ir pamaitina tiek odą, tiek plaukus.

REKLAMA

Akis bado išryškėjęs celiulitas? Nepamirškite, kad jį efektyviai užmaskuoja savaiminio įdegio kremas. O kad ši priemonė pasiskirstytų tolygiau, sumaišykite ją lygiomis dalimis su drėkinamuoju kremu.

Manikiūras. Nepamirškite pasirūpinti tobulu manikiūru. Tiesa, turėtumėt ne tik jiems suteikti formą ir nulakuoti. Prieš tai būtinai rankas pamasažuokite šveičiamuoju kremu, palepinkite maitinamąja kauke (idealiai tinka paprasčiausias alyvuogių aliejus). Prieš lakuodami nagus po kaukės dar kartą juos perbraukite lako valikliu – kad ant nago plokštelės neliktų riebalų likučių, kurie trukdys gerai prisitvirtinti lakui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaivi dulksna. Kad veido oda išliktų skaisti ir gaivi, keletą kartų per dieną ją apipurkškite gaivinamuoju vandeniu. Jo galite įsigyti vaistinėse ir kosmetikos parduotuvėse, bet galite pasigaminti ir pati: užplikykite žaliosios arbatos, ištirpinkite joje vitamino C tabletę (be cukraus ir kitų priedų), atvėsinkite, įlašinkite keletą lašų mėgstamo eterinio aliejaus. Viską supilkite į purškiklio buteliuką ir keletą kartų per dieną apipurkškite tokiu vandeniu veidą ir plaukus. Šaldytuve laikomas purškiklis gali stovėti keletą dienų, prieš purškiant būtina suplakti.

REKLAMA

Savijauta

Pamasažuokite pėdas ir delnus. Juose susikerta daug biologiškai aktyvių taškų, kuriuos masažuojant harmonizuojama viso organizmo veikla. 10 minučių tokio masažo padės pasijusti lengviau, o akyse vėl atsiras žvalumo ugnelės.

Pasivaikščiokite gryname ore. Tai normalizuoja medžiagų apykaitą, padeda išlaikyti energiją. Jei laukia svarbus susitikimas ar renginys – būtinai dovanokite sau bent 10–15 minučių pasivaikščiojimą.

Stebėkite laikyseną. Ji labai svarbi siekiant tobulos išvaizdos. Jei jaučiate, kad pečiai įsitempę ar maudžia nugarą, atsisėskite, užsimerkite, minutei atsipalaiduokite. Tada lengvai pamankštinkite pečius, rankų, kojų sąnarius, atsistokite ir pasistenkite išlikti pasitempę.

REKLAMA

Stiliaus patarimai

Šalikėlio viliotinis. Bene universaliausias aksesuaras, leisiantis maksimaliai pakeisti išvaizdą akimirksniu – platus bet lengvas šalikėlis, kurį galima įvairiai rišti, panaudoti kaip diržą ar plaukų juostą.

Odė aukštakulniams. Aukštakulniai taip pat suteiks jūsų išvaizdai daugiau seksualumo per minimalų laiką – vos keletą minučių, kurias užtruksite persiaudama batus. Apsiavus aukštakulnius pakinta laikysena – krūtinė dailiau išsišauna į priekį, pilvas įtraukiamas, kojos atrodo ilgesnės ir lieknesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirinkite tinkamą liemenėlę. Krūtinę gerai prilaikanti, judesių nevaržanti ir kūno linijas apglundanti liemenėlė gali padaryti stebuklus. Todėl rinkitės itin kruopščiai!

Ieškokite netikėtų derinių. Tai patikimiausias būdas suteikti išvaizdai jaunatviško šėlsmo. Žaisminga šukuosena, ekscentriškas aksesuaras, asimetriškos drabužių linijos – visi šie stiliaus triukai padės atskleisti pašėlusią ir žaismingą jūsų pusę.

Parengė Laura Mureikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų