REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį, kovo 20 d. Energetikos ministerijoje vykęs Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos inicijuotas pasitarimas dėl galimų Atsinaujinančių išteklių įstatymo pakeitimų baigėsi be apčiuopiamų rezultatų. Prekybininkai kol kas ketina vykdyti įstatymo reikalavimus, pagal kuriuos šalies degalinėse parduodamo dyzelino sudėtyje turi būti ne mažiau kaip 7 proc. priedų, nors dėl to daugeliui jų teks perrašyti tiekimo sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymėjo Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius mažmeninės prekybos atstovams tokia praktika, kuomet prekiaujama neturinčiu standarto produktu, atrodo ydinga. „Mes prekiaujame degalais vykdydami įstatymo nuostatas, tačiau tas kuras neturi galiojančio standarto. Energetikos ministerija nieko negali padaryti, nes norint keisti įstatymą reikia kreiptis į Vyriausybę, o tai užruktų labai ilgai. Šiandien bus svarstomas Atsinaujinančių išteklių įstatymas, žiūrėsime, kuris komitetas bus paskirtas atsakingu ir savo interesus bandysime išdėstyti jo nariams“, ‒ kalbėjo jis pabrėždamas, kad siekiama bus gražinti nuostatą, jog dyzeline turi būti ne daugiau 7 proc. biopriedų.

Prekybininkus šį kartą palaiko ir Energetikos ministerija, kurios atstovai pripažino, kad priimant įstatymo pataisas buvo paskubėta. Tekinant šiuo metu galiojančius reikalavimus prisitaikyti teko tiek gamyklai, kurios planuose buvo numatyta dyzelino su 6,25 proc. biopriedų gamyba, tiek ir prekybininkams. Pastariesiems teks perrašyti tiekimo sutartis. „Degalų kainai tai tikrai turės įtakos. Visų pirma, tai yra specifinis produktas su savitu tankiu ir gamyklai, anksčiau maišiusiai 5 proc., dabar teks padidinti iki 7 proc. biopriedų.  Tų 2 proc. papildomų procentų prievolė gali lemti maždaug 2 centų vienam litrui pabrangimą“, ‒ komentavo L. Vosylius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų