REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

17-asis festivalis „Kino pavasaris“ tradiciškai kviečia kartu švęsti tarptautinę Žemės dieną. Šiandien specialiai šia proga bus parodytas portugalų filmas „Tai - Žemė, ne Mėnulis“ (It's the Earth, Not the Moon).

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi „Kino pavasaris“ jau daug metų vyksta tuo metu, kai visas pasaulis švenčia tarptautinę Žemės dieną, festivalis taip pat prisijungia ir kasmet dovanoja specialų kino seansą. Šiemet mes taip pat minėsime Žemės dieną nuostabių vaizdų kupina portugalų juosta, jau sulaukusia žiūrovų simpatijų kituose kino festivaliuose," - apie gražią tradiciją pasakoja festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

REKLAMA

Žemės dienai atrinktas įspūdingas portugalų režisieriaus Gonçalo Tocha dokumentinis filmas „Tai - Žemė, ne Mėnulis“, pelnęs specialųjį žiuri prizą tarptautiname Lokarno kino festivalyje bei pagrindinį prizą DocLisboa dokumentinių filmų festivalyje.

Filmo kūrėjai žiūrovus pakvies susipažinti su unikalia, bet kol kas mažai kam žinoma Korvo sala. Tai labiausiai į vakarus nutolęs Europos kraštas, kuriame gyvena vos 440 žmonių. Režisierius Gonçalo Tocha kartu su kompozitoriumi bei garsistu Dídio Pestana į salą atvyko filmuoti dar neatskleisto pasauliui salos gyvenimo.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykusi filmavimo komanda netruko susidraugauti su vietiniais bei įgyti jų pasitikėjimą. Taip jie susipažino ne tik su penkis šimtus metų gyvuojančios civilizacijos istorija, kuri nėra užrašyta jokiuose metraščiuose, bet ir su unikaliais papročiais, religiniais ritualais, darbo ypatumais, gyvulininkystės tradicijomis, vietiniais amatais, ir netgi politinėmis pažiūromis bei užfiksavo neapsakomo grožio gamtą.

Filmo „Tai - Žemė, ne Mėnulis“ seansas Žemės dienai – šiandien, 16.15 val. kino teatre Forum Cinema Vingis.

Filmas „Tai - Žemė, ne Mėnulis“ (nuotr. Organizatorių)Filmas „Tai - Žemė, ne Mėnulis“ (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų