REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl sugriežtintų sankcijų Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas grasina Europai prekybos boikotu.

Dėl sugriežtintų sankcijų Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas grasina Europai prekybos boikotu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų prekybos apimtys siekia 24 mlrd. dolerių. Tai mes galime turėti ir kitur“, – pareiškė jis interviu Vokietijos televizijos stočiai ZDF. To padariniai, anot M. Ahmadinejado, būtų papildomai 300 000 bedarbių Europoje.

REKLAMA

Prezidento teigimu, sankcijos nėra teisingas kelias. Taip nesielgiama su „didele nacija“. „Spaudimu branduolinis klausimas nebus išspręstas. Būtina pripažinti Irano teisę ir su Iranu kalbėtis“, – sakė M. Ahmadinejadas. Jis dar kartą paneigė, kad jo šalis siekia pasigaminti branduolinį ginklą. Kartu prezidentas patvirtino, kad Iranas, jei bus puolamas, ryžtingai ginsis.

Europos Sąjunga (ES) ir JAV sugriežtino sankcijas Iranui, kad įtikintų jį padaryti nuolaidų ginče dėl jo branduolinės programos.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarai įtaria Iraną kuriant branduolinį ginklą, šis tai neigia.

„Jei mes sakome, kad nekuriame bombos, tai nekuriame bombos“, – pakartojo M. Ahmadinejadas interviu. „Mes esame prieš branduolinį ginklą“, – pridūrė jis. Tokių ginklų naudojimas esą yra „nežmoniškas“ ir „amoralus“.

„Jei Ahmadinedžadas norėtų kurti bombą, jis apie tai paskelbtų. Jis nieko nebijotų“, – postringavo prezidentas. Jis kaltino Tarptautinę atominės energijos agentūrą (TATENA) nepriklausomumo stoka. Ją esą valdo didžiosios šalys.

M. Ahmadinejadas dar kartą paneigė ir holokaustą. Izraelis yra dirbtinė šalis, „susikūrusi iš melo, kurio pavadinimas „Holokaustas“, kalbėjo jis. To žalą ir kaštus esą dabar ant savo pečių turi nešti palestiniečiai. Komentuodamas didėjančias spėliones, kad Izraelis gali smogti karinį smūgį Iranui, M. Ahmadinejadas teigė, kad Iranas pasirengęs gintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų