REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip Velykoms ruošiasi žinomi šalies žmonės? Pavyzdžiui, buvęs Seimo narys Linas Karalius artėjant Velykoms, kaip ir prieš kiekvieną šventę, mėgsta įsigilinti į jos esmę.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiaušinis simbolizuoja pradžią, gamtos pabudimą po ilgo žiemos miego. Pažįstant gilioje senovėje gimusias tradicijas, kiaušinių dažymas ir pačiam tampa prasmingu“, - apie velykinius papročius kalbėjo L.Karalius.

REKLAMA

Būdamas vaikas jis išpuoštus žolelėmis kiaušinius įvyniodavo į mamos pėdkelnes. Tačiau prieš keletą metų L.Karalius su širdies drauge Gintare Gurevičiūte išmėgino ant kiaušinių piešti vašku.

„Reikia itin daug kruopštumo, tačiau kai rezultatas nudžiugina, atsiranda dar daugiau azarto“, - pasakojo gražiausius savo margučius išdalinantis draugams L.Karalius.

Kodėl šiemet buvęs Seimo narys kiaušinius dažė sienų dažais? O ar afrikiečio ir lietuvės sūnus dainininkas ir prodiuseris Viktoras Diawara – Vee irgi margina kiaušinius? Ir kokių papročių jis ruošiasi laikytis ką tik antros atžalos sulaukusioje savo šeimoje?

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje gimęs, tačiau dalį vaikystės Vakarų Afrikos valstybėje Malyje praleidęs grupės „Skamp“ narys V.Diawara tada turėjo tradiciją, ruošiantis Velykoms ir jau švenčiant, visą dieną būti lauke.

Taip pat ilgą laiką Vokietijoje gyvenęs ir ten mokyklą lankęs muzikantas prisimena, kad toje šalyje per Velykų šventę džiugindavo šokoladiniai kiaušiniai.

Menininkui Rimui Valeikiui kiaušinis atrodo panašus į ufonauto galvą, kuriai dar galima būtų numegzti ir kombinezoną su kapišonu.

O dainininkas ir prodiuseris Stanislovas Stavickis – Stano sumanė kiaušinį paversti savo bičiulio aktoriaus Ramūno Rudoko akimi ir pavadinti jį „Baltoku“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir dar daugiau įdomybių žada parodyti velykinė „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Supermargutis“. Jos vedėjai, šeimyninis duetas, Indrė Kuodytė-Skučienė ir Paulius Skučas domėjosi, kuo ir kaip kiaušinius margina Lietuvos garsenybės.

Linksma šventinė-pažintinė laida startuoja kovo 26-ąją ir bus rodoma darbo dienomis iškart po „SuperLT“ - 18 val.52 min.

„Supermargučio“ komanda taip pat svečiuosis ir velykinius kiaušinius dažys kartu su drabužių dizainere Indra Dovydėnaite ir jos su vyru interjero dizaineriu Dovu Serapinu, aplankys lietuvių liaudies folkloro dainininkę ir etnologę Veroniką Povilionienę, grupės „Biplan“ vokalistą Maksą Melmaną, dainininką ir aktorių Marių Jampolskį, atlikėją Merūną Vitulskį ir baleto šokėją Nerijų Jušką.

REKLAMA

Bus puiki proga ne tik nusižiūrėti vieną kitą idėją savo Velykų stalui, bet ir laimėti gardžių „Kėdainių konservų“ ir „Javinės“ prizų. Žiūrovai „Lietuvos ryto“ skiltyje socialiniame tinkle „Facebook“ galės rinkti gražiausią garsenybės išmargintą Velykinį kiaušinį. Tačiau televizija apdovanos ne jo autorių, o burtų keliu išrinks vieną iš daugiausiai balsų sulaukusio margučio mėgėjų. Tad linksmų ir skanių artėjančių Velykų!

Paulius Skučas su Indre (nuotr. Organizatorių)Paulius Skučas su Indre (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų