REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Rygoje, jau pasibaigus eitynėms Latvių SS legiono veteranams pagerbti, policija sulaikė ir nubaudė Lietuvos pilietį.

REKLAMA
REKLAMA

Svečias iš Lietuvos sulaikytas apie 3 val. dienos, kai mėtė išmatas į gėles, kurias eitynių dalyviai buvo padėję prie Laisvės paminklo.

REKLAMA

Pasak Rygos policijos atstovo, dėl chuliganizmo sulaikytajam skirta 150 latų (742 litų) bauda.

Per eitynes sulaikyti dar keli žmonės: moteris, suplėšiusi plakatą su Latvijos simboliais, nacistinius simbolius demonstravęs estas bei kitas vyras su sovietinių simbolių vaizdais ir dar vienas vyras, rėkavęs įžeidžiančius šūkius ir trukdęs policijai dirbti.

Eitynėse Latvių SS legiono veteranams pagerbti dalyvavo maždaug 2 tūkstančiai žmonių. Pasak stebėtojų, tai buvo gausiausios ir taikingiausios eitynės iš visų iki šiol vykusių.

REKLAMA
REKLAMA

Vadinamasis Latvių SS legionas priklausė nacių „Waffen SS“ daliniams. Eisenos Latvių legiono nariams pagerbti sukelia didelį Rusijos politikų, vietinių antifašistų ir Izraelio kovotojų su nacių nusikaltėliais pasipiktinimą.

Latvių legionas dalyvavo kariniuose veiksmuose prieš Sovietų Sąjungą nuo 1943 m. iki pat 1945 m. gegužės 9 d.

Niurnbergo tribunolas 1946 metais „Waffen SS“ pripažino nusikaltėlių organizacija, tačiau padarė išimtį asmenims, kurie į ją buvo įtraukti prievarta. Vakarų valstybės būtent taip traktavo Latvių legioną ir Estų legioną.

Kovo 16-oji kaip Latvių legiono diena pasirinkta paminint 1944 metų reikšmingo mūšio su Raudonąja armija pradžią.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų