REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norint pasiekti karjeros aukštumas neužtenka sėkmės, reikia būti pastebėtam. Tad kaip išsiskirti ir gauti darbą? Kaip išsiskirti, kad gautum paaukštinimą? Kaip išsiskirti prieš žmones, kuriems vadovauji? Tai paprasta: daryk tai, ko kiti nenori daryti, rašo CNN.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tu bebūtum lyderis, komandos narys ar kandidatas, sėkmė ateina iš disciplinuotumo daryti dalykus, kuriuos turėtum daryti, net jeigu tau nesinori jų daryti. Kai reguliariai ugdai šią savidiscipliną, natūraliai išsiskiri iš minios, nes dauguma žmonių vengia sunkaus darbo. Lengviau tiesiog jį atidėti.

REKLAMA

Tačiau pasirodo, jog tai, kas dabar atrodo lengva, sukuria problemų vėliau. O kas atrodo sunku – ilgajame laikotarpyje viską palengvina. Savidisciplina neprivalo būti sunki – reikia tiesiog pakeisti mąstymo būdą.

Sėkmingi žmonės yra savidisciplinos meistrai. Rory Vadenas praleido paskutinius 10 metų studijuodamas ir treniruodamas pačius sėkmingiausius verslo žmones bei bandė išsiaiškinti, kuo jie išsiskiria.

Jis pastebėjo, jog jie nėra gudresni ar labiau talentingi už vidutinius žmones – jie tiesiog nuolatos daro tai, ko kiti nenori daryti ir laikosi trijų principų.

REKLAMA
REKLAMA

Bijokite, bet darykite

Baimė yra didžiausia mūsų tikslų sabotuotoja, nes ji stabdo veiksmą. Bijokite, bet darykite. Kitą kartą, kai jusite, jog atidėliojate kažką, nes bijote neaiškumo ar nesėkmės, vis tiek padarykite tai.

Mes visi susiduriame su tokiais momentais – kai žinome, jog turime kažką padaryti, bet baimė mus nuo to sulaiko. Norėdami išsiskirti, turite išsiugdyti įprotį veikti baimės akivaizdoje. Bijoti yra gerai. Abejoti irgi yra gerai. Yra gerai būti nepatogioje situacijoje, bet vis tiek reikia veikti.

Tokio požiūrio laikosi patys sėkmingiausi žmonės planetoje. Jie gali būti išsigandę, bet vis tiek imsis veiksmų. Kažką darydamas sukuri judėjimą ir pagreitį, kurie veda prie progreso ir rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įpročiai, o ne rezultatai

Perfekcionizmas yra viena iš dažniausių priežasčių, kodėl mes atidėliojame darbus, o tai mes esame darę visi. Geriausias būdas apeiti šį impulsą yra savigarbą perkelti į darbo įpročius, o ne rezultatus.

Gali užtrukti kol išvysite savo darbo rezultatus – ar jūs imatės naujos iniciatyvos, pradedate naują verslą ar planuojate naują karjerą. Tam, kad išliktumėte motyvuoti, didžiuokitės, jog išlaikėte savo darbo įpročius, o ne siekėte greitų rezultatų. Laiku bėgant, sėkmė atseks paskui jus.

REKLAMA

Prisiminkite didelį paveikslą

Nustokite kreipti dėmesį vien į čia ir dabar, galvokite apie didesnį paveikslą. Šiandienos iššūkiai galbūt atrodo milžiniški, tačiau reikia tikėti, jog ilgajame laikotarpyje jie nebus didesni už taškelius radaro ekrane. Tokia perspektyva ir tikėjimas, padės judėti į priekį, kai kiti apsisuks atgal.

Priešingai populiariam įsitikinimui, žmonės, kurie užlipo ant aukščiausio karjeros laiptelio nėra labiau išsilavinę, ar apdovanoti didesniu talentu bei užmezgę geresnius ryšius. Nei jie yra daugiau motyvuoti ar sunkiau dirbantys. Sėkmingi žmonės suprato, jog užkopti į viršūnę reikia darant dalykus, kurių kiti nenori daryti.

Nebūtina mėgautis disciplina, reikia įsisavinti keletą mąstymo būdų, kurie padės discipliną lengviau ištverti. O kai išvystysite įprotį daryti tai, ko kiti nedaro, jūs greitai pradėsite kilti karjeros laiptais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų