REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sąmoningas vaiko planavimas reikalauja ne tik mamų tam tikro pasiruošimo, bet ir būsimo tėvelio. Tėvelių pasiruošimas ne toks sudėtingas, tačiau ne mažiau atsakingas. Jo sėkmingos pastangos gali padovanoti sveiką ir laimingą mažylį, ne tokį probleminį nėštumą ir gana greitą pastojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Žalingi įpročiai ir spermatozoidai

Spermatozoidas – tai, kas sukus būsimą vaiką, perduodamas iš vyriško organizmo. Šiuolaikiniai tėčiai turi suprasti, kad jų žalingi įpročiai suteikia tik „brokuotą“ medžiagą būsimo vaiko gimimui.

REKLAMA

Sąmoningas pradėjimas – tai žalingų įpročių atsisakymas. Spermatozoidų brendimas trunka tris mėnesius. Todėl žalingų įpročių atsisakymas turi trukti ne mažiau nei 3 mėnesius iki pradėjimo. Jei tėtis susilaikys nuo šių įpročių tik mėnesį iki pastojimo, pažeistos medžiagos neištaisysi.

Būtinai reikia atsisakyti:

• Alkoholio;

• Nikotino;

• Kancerogeninių medžiagų;

• Greito maisto, žalingų užkandžių ir gėrimų (skrudintų bulvyčių, traškučių, įvairių saldžių gazuotų gėrimų ir pan.)

REKLAMA
REKLAMA

Teisinga mityba žymiai svarbesnė vyrams, kurie siekia tapti tėčiais, nei dažniausiai yra manoma. Kuo daugiau riebalų susikaupia vyro organizme, tuo mažiau lytinių hormonų yra gaminama. Jei jau yra antsvoris, tuomet laikas susimąstyti apie jo mažinimą – geriausiai pasikonsultuoti su dietologu. Galima ir užsisakyti valgiaraštį, kuris padės numesti ne vieną kilogramą.

Susirgimai ir būtina apžiūra

Įvairios ligos gali būti priežastis atidėti vaiko pradėjimą. Jei vyras serga ir vartoja vaistus, geriausiai pastojimą planuoti po trijų mėnesių, kai vaistai baigiami gerti. O mažiausiai – bent dvi savaitės. Jei susirgimas yra rimtas, tuomet planuojant vaiką patartina konsultuotis su gydytoju. Gerai, jei būsimas tėtis apsilankys pas terapeutą ir urologą – šios apžiūros yra rekomenduojamos. Patartina išsitirti pagrindinius rodiklius. Pavyzdžiui, atlikti kraujo, šlapimo tyrimus, pasitikrinti, ar nėra užslėptų lytinių infekcijų. Būtent šios infekcijos gali sukelti tam tikras patologijas, naujagimio ligas, taip pat trukdyti užsimegsti nėštumui ar netgi iššaukti nevaisingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Individualių tyrimų sąrašą jums pateiktų šeimos gydytojas.

Seksualinis gyvenimas

Kad turėtumėte maksimalius sėkmės šansus, seksualinis gyvenimas turėtų būti reglamentuotas. Geriausiai, kai pertrauka tarp lytinių aktų yra 2-3 paros. Tai pagerins spermos vaisingumo ir gausumo rodiklius. O daugiau jokių apribojimų ar patarimų nėra. Be abejo, seksas be jokių apsaugos priemonių vyrui padovanos didžiausią malonumą. Todėl seksas bus nuspalvintas ryškiomis emocijomis.

Vidinė harmonija

Darbinis nuovargis, stresas, ginčai – ne pats geriausias fonas sėkmingam pradėjimui. Klinikinė depresija apskritai netinkamas fonas vaikui pradėti. Kitais atvejais, psichologai rekomenduoja pakeisti požiūrį į aplinkinį gyvenimą, ieškoti vidinės harmonijos ir pakeisti prioritetus. Geriausiai, jei būsimas tėtis nepradės didžiųjų projektų savo veikloje. Ieškokite daugiau laiko pailsėti kartu su savo žmona ar drauge, ieškokite bendro laisvalaikio praleidimo. Idealu būtų rasti laiką jogai, meditacijai ar knygų apie vaikus skaitymui. Pilnavertis miegas – dar viena stabilios vidinės harmonijos sąlyga.

REKLAMA

Santykiai su būsimąja mama

Psichologai rekomenduoja stebėti ir rūpintis būsimos mamos komfortu prieš nėštumą. Svarbu skirti vienas kitam pakankamai dėmesio, susikoncentruoti ties svarbiausiomis vertybėmis ir antrosios pusės privalumais. Santykiuose sukurta šiluma bus perduota ir vaikui, leis harmoningai laukti vaikučio nėštumo ir gimdymo metu. Venkite triukšmingų vakarėlių ir kompanijų. Tačiau tai nereiškia, kad turite nugrimzti į nuobodulį ir į rimtį. Suteikite vienas kitam kuo daugiau siurprizų, daugiau ilsėkitės gamtoje ir nepamirškite reguliaraus sekso savo malonumui.

Vaikas – tai stebuklas, sukurtas tėčio ir mamos. Teisingas pasiruošimas – tai didžiausias šansas, kad gims iš naujo dar viena laiminga šeima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų