REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fernandas Alonso teigiamai žiūri į Australijos Didžiojo Prizo rezultatus, nors nemažai Italijos laikraščių mano, kad „Ferrari“ yra krizinėje padėtyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Po nesėkmingos kvalifikacijos sugebėjome iškovoti dešimt taškų, nusileidę tik dviem top-komandoms ir tai geros naujienos“, - cituoja Alonso „Gazetta dello Sport“.

REKLAMA

Buvęs Formulės 1 lenktynininkas Jarno Trulli interviu televizijos kanalui „Rai Uno“ taip pakomentavo situaciją: „Ferrari sirgaliams siūlyčiau palaukti dar keletą lenktynių. Alonso pavyko parodyti neblogą rezultatą, tačiau Scuderia būtina nedelsiant imtis priemonių.“

Jeigu Alonso, nežiūrint į visus sunkumus, sugebėjo iškovoti komandai 10 taškų už penktą vietą, tai Felipe Massai savaitgalis Australijoje susiklostė pakankamai nesėkmingai. Jis akivaizdžiai nusileido partneriui greičiu, skundėsi problemomis dėl padangų ir galiausiai nepasiekė finišo: F2012 buvo pažeistas po susidūrimo su Bruno Sennos Williams.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes turime padėti Felipei, nes akivaizdu, kad jis jaučia spaudimą, - pasakė komandos vadovas Stefano Domenicali. – Paprašiau inžinierių išanalizuoti Massos bolido telemetriją, tuo pačiu ir tam, kad jį nuramintume.“

Kaip mano britų ekspertas ir komentatorius Jamesas Allenas, F2012 sunku vairuoti ir kol kas bolidas leidžia pasiekti geresnius rezultatus tik su sąlyga, kad lenktynininkas ir inžinierius maksimaliai tiksliai parinks sureguliavimus. Darbo diapazonas labai siauras ir kalbame apie skirtingus aspektus. Alonso susitvarkė geriau, negu Massa, nors net jis savaitgalio metu turėjo rimtų sunkumų, pakanka prisiminti išslydimą už trasos kvalifikacijos metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Allenas mano, kad brazilui reikia greitai ir adekvačiai sureaguoti į situaciją, susitvarkyti su problemomis. Jeigu praeitais metais jam buvo atleista, kad jis 0,5 sekundės nusileisdavo Fernandui, šiame sezone konkurencijos lygis aukštesnis ir Massos atsilikimas ženkliai didesnis, kaip tai jau buvo Australijoje.

Todėl spaudimas, apie kurį kalbėjo Domenicali, tikrai rimtas. Dar iki sezono pradžios Ferrari prezidentas Luca di Montezemolo perspėjo, kad „ateinantis čempionas Felipei bus lemiamas. Mes nesame patenkinti, kaip jis pasirodė praėjusiame sezone...“

REKLAMA

Jeigu artimiausiose lenktynėse Massa nesugebės reabilituotis už nesėkmingą pasirodymą Australijoje, tai Ferrari neišvengiamai pagalvos apie greitą brazilo pakeitimą, nors akivaizdžių kandidatų į jo vietą nėra.

Į Ferrari prognozuojamas Sergio Perezo perėjimas, bet pirmiausia, meksikietis turi sutartį su Sauber, o antra, jo sąskaitoje mažiau nei 20 Didžiųjų Prizų: Ferrari nekviečia lenktyniauti nepatyrusių pilotų. Bet kokiu atveju, Scuderia turi kadrų problemą ir čia teisūs tie, kurie kalba apie krizės ženklus Italijos komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų