REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos salės futbolo A lygos čempionate paskutinės rungtynės tapo sezono puošmena -  lemiamas įvartis pelnytas likus vos 12 sekundžių iki pabaigos, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Dramatiškame futbolo „trileryje“ sekmadienį Vilniaus „Bekentas“  išplėšė lygiąsias 3:3 su nugalėtojų titulą gynusia Kauno „Nautara“ ir turnyro lentelėje tašku aplenkęs varžovus pirmą kartą tapo čempionu.

REKLAMA

Permaininga kova su dramatiška atomazga

Dėl aukso medalių „Nautara“ ir „Bekentas“ susikovė sekmadienį Kauno VDU sporto centro salėje. Paskutinėse 15-ojo čempionato turo rungtynėse daugkartiniams pirmenybių nugalėtojams „Nautaros“ futbolininkams norint aplenkti varžovus lentelėje buvo reikalinga pergalė.

Po pirmojo kėlinio labiau patyrusi „Nautaros“ komanda įgijo dviejų įvarčių pranašumą – pasižymėjo veteranai Tomas Nemanis ir Darius Urbelionis. Netrukus po pertraukos „Bekento“ atsilikimą sušvelnino Vasilijus Novičkovas, tačiau 34 min. kapitono Artūro Karmazino įvartis atstatė „Nautaros“ persvarą (3:1).

REKLAMA
REKLAMA

Įtemptoje dvikovos pabaigoje  „Bekento“ viltis vėl atgaivino Jurijaus Mežonio įvartis, o A.Karmazinas buvo pašalintas iš aikštės ir „Nautarai“ teko dvi minutes rungtyniauti be vieno žaidėjo. Likus žaisti mažiau nei minutę į kauniečių vartus už penktąją pražangą buvo skirtas 10 metrų baudinys, tačiau Andrejaus Sokolovo smūgį atrėmė vartininkas.

Atrodė, kad „Nautara“ apgins čempionų titulą, bet iki sirenos likus dvylikai sekundžių J.Mežonis išlygino rezultatą. Užfiksuotos lygiosios 3:3, po kurių triumfavo Vilniaus klubas. Jis surinko 35 taškus ir vienu aplenkė „Nautarą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bronzos medalius čempionate iškovojo Kazlų Rūdos „SC-STIHL“ komanda, ketvirtoje vietoje liko Vilniaus „Penalty.lt“, penktoje Kauno „Viči“, o šeštas – Vilniaus „Snoras“. Rezultatyviausiais čempionate tapo po 26 įvarčius pelnę Artūras Rimkevičius iš „SC-STIHL“ ir Artūnas Šteinas iš „Nautaros“.

Planuose – turnyras Vilniuje ir pamainos auginimas

Pasak čempionų klubo direktoriaus Jurijaus Morozo, kurio brolis Eduardas yra komandos treneris, pergalę nulėmė didesnis noras laimėti ir kova iki paskutinių akimirkų.

REKLAMA

„Tikėjau, kad kovosime iki galo ir galbūt Dievas padės. Prieš rungtynes netekome dviejų svarbių žaidėjų – Giedriaus Barevičiaus ir Antono Naumovo – bet komanda sužaidė kaip vienas kumštis ir turbūt labiau troško laimėti nei varžovai. Simboliška, kad pergalingus įvarčius pelnė J.Mežonis, kuris žaidė komandoje nuo įkūrimo. Dar kartą pamatėme, kad salės futbolas – itin dinamiškas ir patrauklus žiūrovams žaidimas“, - kalbėjo J.Morozas.

Jau dieną po triumfo „Bekento“ vadovas galvojo apie ateitį – kitą sezoną Vilniaus ekipai teks garbė atstovauti šalies UEFA Salės futbolo taurės varžybose. „Sieksime iškovoti teisę pirmo atrankos etapo turnyrą surengti Lietuvoje ir vykdyti Vilniaus „Siemens“ arenoje. Taip pat reikės stengtis ir profesionalėti, stiprinti komandą“, - teigė J.Morozas.

REKLAMA

Šiemet dešimtą jubiliejų salės futbolą pažymėjusio sostinės klubo – kurio komanda taip pat žaidžia ir didžiojo futbolo LFF II lygos Pietų zonoje - planuose  yra salės futbolo grupių steigimas.

„Norėtume įkurti salės futbolo grupes prie Vilniaus futbolo mokyklos. Apie tai jau kalbėjau ir su LFF vadovais. Manau, kad nemažai žaidėjų, kurie negali prasimušti į didįjį futbolą, bet yra techniški, vikrūs, gali žaisti salės futbolą. Pradžioje burtume 15-16 metų vaikinų grupes - atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje norima surengti 2016 metų Europos salės futbolo čempionatą“, - į ateitį žvelgė „Bekento“ direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėlyvą rudenį startuojančias ir pavasarį finišuojantį Lietuvos salės futbolo čempionatą Vilniaus komanda laimėjo pirmąjį kartą. Iki tol per dvylika lygos sezonų joje dominavo Kauno klubai, tik kartą tarp jų įsiterpė Mažeikių ekipa. Pastaruosius penkis titulus buvo iškovojusi Kauno „Nautara“.

Apie salės futbolą

Salės futbolas žaidžiamas 5 prieš 5 (po 1 vartininką ir 4 žaidėjus) dvigubai mažesnėje aikštėje, su mažesniu ir skirtingų savybių kamuoliu. Rungtynės trunka du kėlinius po 20 minučių, o žaidėjų keitimai neribojami. Komandai per kėlinį prasižengus 6 ir daugiau kartų skiriamas 10 metrų baudinys.

Kaip oficiali futbolo šaka salės futbolas palyginti neseniai - tik 1989 m. įvyko pirmasis FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatas. Šiuo metu pasaulyje jau daugėja profesionalių salės futbolo lygų ir žaidėjų. Lietuvoje salės futbolas remiasi entuziastų pastangomis. Pirmasis Lietuvos čempionatas vyko 1999 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų