REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aberdyne (Aberdeen) nužudyto lietuvio artimieji padavė į teismą mažmeninės prekybos tinklą „Sainsbury's“, iš kurio reikalauja 500 tūkst. svarų sterlingų kompensacijos, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Lietuvos į Škotiją dirbti ir mokytis atvykusį 28 metų Romaną Romasovą 2009 metais peiliu nužudė Robertas Makalokas (Robert McCulloch). Škotas dėl žmogžudystės jau nuteistas kalėti iki gyvos galvos ir už grotų turės praleisti mažiausiai 10 metų ir devynis mėnesius.

REKLAMA

R. Romasovo artimieji teigia, kad „Sainsbury's“ yra atsakingas už tuometinio tinklo darbuotojo veiksmus. Kompanija atsakomybės kratosi.

Klaipėdoje gyvenantys R. Romasovo artimieji – mama Jelena Vaičkuvienė, 54, patėvis Edmundus Vaičkus ir brolis Martynas – teigia, kad R. Makalokas buvo Britanijos nacionalistų partijos narys, kuris buvo „ekstremistinių ir rasistinių pažiūrų į Jungtinę KaralystęRytų Europos atvykusių žmonių atžvilgiu“. Artimieji taip pat teigia, kad R. Romasovas anksčiau savo tiesioginiam viršininkui buvo parašęs skundą dėl R. Makaloko rasistinių komentarų, tačiau vadovybė nesiėmė jokių veiksmų. Vadovybė, šeimos nuomone, turėjo užtikrinti, kad abu vyrai nedirbtų vienoje pamainoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Sainsbury's“, savo ruožtu, prašo Edinburgo teismo atmesti skundą prieš prekybos tinklą, nes R. Makaloko veiksmai nebuvo susiję su kompanijos verslu ar jo pareigomis. Kompanija teigia, kad žmogžudystė esą nepatenka į priekabiavimo apibrėžimą teisiniu požiūriu.

Kada teismas skelbs nutartį kol kas nežinoma.

Bylos duomenimis, kelios dienos prieš nužudymą parduotuvės darbuotojai girdėjo, kad R. Makalokas grasino nužudyti R. Romasovą. Žmogžudystės dieną darbo metu tarp R. Romasovo ir R. Makaloko konfliktas, po kurio škotas nuėjo į virtuvė reikmenų skyrių, paėmė peilį ir puolė savo bendradarbį. Vienas kartu dirbęs vadybininkas pamėgino sulaikyti R. Makaloką, tačiau šis išsilaisvino ir peiliu kelis kartus dūrė R. Romasovui į pilvą ir krūtinę. Vyras dar kurį laiką buvo gyvas, tačiau medikams nepavyko išgelbėti jo gyvybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų