REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukčiai nerimsta ir vis sugalvoja naujų būdų išvilioti pinigus iš patiklių žmonių. Didesnė dalis gyventojų jau nebetiki telefoniniais pranešimais apie artimąjį ištikusią nelaimę, juolab, kai pranešus tokią žinią pareikalaujama pinigų. Tad sukčiai tapo išradingesni. Kovo 17 d. į laidinį ukmergiškės R. O. (g. 1969 m.) telefoną paskambinęs vyriškis prisistatė esąs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos tyrėjas. Jis pranešė, kad per R. O.  banko sąskaitą yra plaunami pinigai. Skambinusysis pasakė, kad „sujungs“ su banko darbuotoja, kuri viską paaiškins. Netrukus į telefono ragelį ėmė kalbėti „banko darbuotoja“.  Ji paprašė padiktuoti banko sąskaitos numerį, elektroninės bankininkystės duomenis. Po pokalbio R. O. kilo įtarimų, tad norėdama juos išsklaidyti, moteris paskambino į banką. Banko darbuotojai paaiškino, kad R. O. sulaukė sukčių skambučio. Pasinaudojus elektroninės bankininkystės duomenimis, iš jos sąskaitos į kitas sąskaitas buvo pervesta 3 900 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Rajono policijos komisariato darbuotojai sulaukė pranešimų, kad analogiškų „FNTT darbuotojų“ skambučių sulaukė dar du Ukmergės rajono gyventojai.

REKLAMA

Ukmergės rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Šiais metais tai yra antras telefoninio sukčiavimo atvejis. Pirmasis ikiteisminis tyrimas dėl tokio pobūdžio sukčiavimo buvo pradėtas sausio 3 d. Tąkart  moteris sulaukė policijos pareigūnu prisistačiusio asmens skambučio. Jis taip pat aiškino neva yra nustatyta, kad iš banko sąskaitos yra „plaunami“ pinigai, davė ragelį „banko darbuotojui“. Tačiau banko prisijungimo duomenis, kodus ir slaptažodžius sudiktavusi moteris staiga atsitokėjo ir pati užblokavo savo banko sąskaitą. Materialinė žala jai nebuvo padaryta.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyventojai turėtų įsidėmėti vieną paprastą taisyklę – savo asmens duomenų, banko sąskaitos numerio, elektroninės bankininkystės prisijungimo kodų niekam sakyti telefonu nevalia. Juk negalite patikrinti, kas „kitame laido gale“. Juo labiau joks pareigūnas ar banko darbuotojas tokių duomenų telefonu neturi teisės prašyti“, – pataria Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis.

Policijos pareigūnai prašo gyventojus nebūti patikliais, ypatingai tais atvejais, kai kalba telefonu su nepažįstamais asmenimis. Neatskleiskite nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, nors skambinantysis jums gali atrodyti geranoriškas ir patikimas. Apie tokius sukčiavimo būdus būtinai pasikalbėkite su giminaičiais, pažįstamais, kaimynais, vaikais.

Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, neskubėkite vykdyti jo prašymų ir nedelsdami skambinkite į policiją pagalbos telefonu 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų