REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas gavo pasiūlymą likti dirbti LR Vyriausybėje ir nebeketina balotiruotis į Seimą Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) sąraše.

REKLAMA
REKLAMA

„Kultūros ministras, ketinęs balotiruotis į artimiausius Seimo rinkimus, pirmadienį pareiškė nebeketinantis kelti savo kandidatūros. Anksčiau Arūnas Gelūnas ketino kelti savo kandidatūrą Kauno miesto Centro vienmandatėje rinkimų apygardoje Liberalų ir centro sąjungos sąraše“, – pranešė ministro atstovė spaudai Vaiva Gogelienė.

REKLAMA

„A. Gelūno darbą šioje vyriausybėje vertiname labai teigiamai. Kai jis atėjo į ministrų kabinetą, kultūros politikos srityje prasidėjo teigiamos permainos, pajutome gaivaus oro gūsį“, – žiniasklaidai sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis. Jis pabrėžė, kad A. Gelūnas teigiamai vertinamas kultūros pasaulyje, yra savo srities profesionalas, todėl turėtų tęsti pradėtus darbus.

Liberalų sąjūdis oficialiai pasiūlė kultūros ministrui likti dirbti mažumos vyriausybėje.

Kultūros ministras anksčiau jau yra pareiškęs, kad svarstytų pasiūlymą dirbti mažumos vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

A. Gelūnas, ketinęs balotiruotis artimiausiuose Seimo rinkimuose, atsisakė ketinimų kelti savo kandidatūrą Kauno miesto Centro vienmandatėje rinkiminėje apygardoje Liberalų ir centro sąjungos sąraše.

Ministras taip pat sako penktadienį atmetęs ultimatyvų liberalcentristų vicepirmininko bei buvusio „prisikėlėlių“ vadovo Arūno Valinsko raginimą atsistatydinti iš ministro posto.

A. Gelūnas yra minimas kaip asmuo, galintis tapti gelbėjimosi ratu dabartinei vyriausybei, siekiančiai atsikratyti koalicijos partnerių liberalcentristų. „Man kyla apmaudas dėl nebaigtų darbų ir šiuo metu aš noriu atsitolinti nuo politikos. Penktadienį gavau ultimatyvų raginimą iš pono A. Valinsko – rašyti atsistatydinimo prašymą. Aš jį atmečiau – nesutikau atsistatydinti“, – teigė A. Gelūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Algis Čaplikas: Kultūra – tai ne vien kultūros ministro portfelis

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Algis Čaplikas pirmadienį pareiškė apgailestaująs dėl to, kad kultūros ministras Arūnas Gelūnas paliko jį į šias pareigas delegavusią partiją mainais už pažadą išsaugoti ministro portfelį.

Kultūra – tai ne tik kinas, teatras ir muzika, be jų yra ir asmeninė, ir politinė kultūra. Apgailestauju, kad nepatyrusiam politikui Arūnui Gelūnui valdžia taip greitai susuko galvą ir jis pritrūko kultūros ir išminties, pasirinkdamas politinio perbėgėlio kelią. Ministras neišlaikė politinės kultūros egzamino“, – sakė A. Čaplikas.

REKLAMA

Jis taip pat apgailestavo, kad ministras A. Gelūnas apie savo pasikeitusius planus pirmiausiai informavo ne partijos kolegas, o žiniasklaidą.

Belieka tik stebėtis A. Gelūno elgesiu, kai, užuot vyriškai pripažinęs, kad persigalvojo ir nori išsaugoti postą, jis visais būdais stengėsi išvengti šio pokalbio su partijos vadovybe“, – stebėjosi LiCS pirmininkas, pridurdamas, kad A. Gelūnas ne tik buvo šios partijos deleguotas į ministrus, bet ir vasario 25 dieną buvo patvirtintas kandidatu Kauno Centro vienmandatėje rinkimų apygardoje, kaip pats to pageidavo.

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad politinė vyriausybės krizė įsiplieskė dėl liberalcentristams atstovaujančio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sprendimo atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus, kuriuos palaikė premjeras Andrius Kubilius. Pastarasis galiausiai pareikalavo atleisti patį ministrą, tačiau prezidentė Dalia Grybauakaitė jo teikią atmetė. R. Palaitis taip pat nesitraukia, o jį remianti LiCS, kaip ir premjerą palaikantys Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų politikai vieni kitus kaltina valdančiosios koalicijos griovimu.

Taip pat skaitykite:


J.Razma: geriausias kelias – vieno liberalcentristų ministrų perviliojimas


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų