REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smulkieji verslininkai ir prekybininkai, sunerimę dėl nuo gegužės jiems privalomų kasos aparatų turgavietėse ir pasunkėsiančios mokesčių naštos, Finansų ministerijai buvo pateikę net 12 pasiūlymų, bet derybos vyksta tik dėl dviejų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos vadovės Zitos Sorokienės apgailestavimu, net 10 pasiūlymų, pateiktų Vyriausybei, Finansų ministerija bei Valstybinė mokesčių inspekcija net nesvarstė, tačiau smulkiesiems verslininkams pavyko išsiderėti, kad į projektą būtų įtraukti du pasiūlymai. Smulkieji verslininkai norėtų, kad nuo gegužės 1 dienos kasos aparatai būtų privalomi prekiaujantiems tik stacionarinėse patalpose, kur galima juos prijungti. Dengtuose paviljonuose, palapinėse, kioskeliuose, kurių viena siena atidaroma į lauką, ir kitose laikinose prekybos vietose asociacija prašo leisti prekiauti be kasos aparatų.

REKLAMA

Į projektą įrašytas ir svarstomas smulkiųjų verslininkų pasiūlymas kasos aparatų nereikalauti iš prekeivių, kurie gamina savo produkciją ir ją pardavinėja turgavietėse tik 2-3 dienas per savaitę. Smulkieji verslininkai prašo pusės metų pereinamojo laikotarpio su verslo liudijimais veiklą pradėjusiems naujokams, taip pat naujai individualią veiklą pagal pažymą pradėjusiems smulkiesiems bei tiems, kurie nuo gegužės 1 d. nebegalės verstis didmenine prekyba ir turės pasirinkti kitą veiklos formą. Asociacija norėtų, kad prievolė turėti kasos aparatus jiems atsirastų tik po pusės metų.

Smulkiesiems verslininkams ir prekybininkams daug nerimo kelia prekybos su juridiniais asmenimis ribojimas. Vyriausybė, manydama, kad verslo liudijimas yra skirtas tik atsiskaityti su galutiniu vartotoju, o ne didmeninei prekybai, nustatė, kad su verslo liudijimais dirbantieji juridiniams asmenims galės parduoti tik 10 proc. prekių ir paslaugų. Jei verslas stambėja ir metinė apyvarta didėja, reikės įregistruoti veiklą pagal pažymą ir sumokėti 5 proc. gyventojų pajamų mokestį, o laisvųjų profesijų atstovams - 15 proc. Z. Sorokienė piktinasi, kad leidimas juridiniams asmenims parduoti tik 10 proc. metinės apyvartos prekių bei paslaugų siaurina rinką smulkiesiems ir atveria platesnes galimybes stambiajam verslui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų