REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kad Laura nelabai gerai sustartavo, jokios bėdos čia nėra," - L. Asadauskaitės startą pasaulio taurės antrojo etapo varžybose komentavo V. Kalininas

REKLAMA
REKLAMA

„Jau  tai, kad visos trys pateko į finalą, yra labai gerai. Mus labiausiai domina Lina Batulevičiūtė  ir Gintarė Venčkauskaitė. Nes Laura Asadauskaitė jau turi  kelialapį į olimpines, jai tai buvo varžybos pasitikrinimui, kad neužmiršt kas yra penkiakovė,“ – linksmai kalbėjo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Viačeslavas Kalininas.

REKLAMA

Šeštadienį Brazilijoje baigėsi 2012 metų šiuolaikinės penkiakovės planetos taurės varžybų antrasis etapas. sėkmingiausiai iš trijų Lietuvos atstovių moterų finale šeštadienį sėkmingiausiai pasirodė devyniolikmetė Gintarė Venčkauskaitė, kuri su 5112 taškų liko 24-a. 22-ejų metų Lina Batulevičiūtė (4776 tšk.) užėmė 33-ią vietą, o 28-erių metų Laura Asadauskaitė (2632 tšk.), kartu su vokiete Lena Shoneborn nedalyvavusi kroso bei šaudymo rungtyje, tenkinosi 32-a pozicija.

REKLAMA
REKLAMA

G. Venčkauskaitė fechtavimosi rungtyje buvo 35-a (592 tšk.), plaukime - 22-a (1116 tšk.), jojime - 11-a (1172 tšk.), o krose bei šaudyme finišavo 3-ia (2232 tšk.).

L. Batulevičiūtė fechtavimosi varžybose liko 32-a (688 tšk.), plaukime - 29-a (1060 tšk.), jojime (1100 tšk.) ir krose bei šaudyme (1928 tšk.) - 32-a.

Finalo varžybų nebaigusiai L. Asadauskaitei nesisekė fechtuotis (28-a vieta - 736 tšk.), kiek sėkmingiau susiklostė plaukimas (15-a vieta - 1140 tšk.), tačiau jojime ji su 756 taškais buvo paskutinė.

„Kad Laura nelabai gerai sustartavo, jokios bėdos čia nėra. Nutarė nebėgti, nes kam jai to reikia? Ji yra elitinė sportininkė, tad gali sau leisti ne visur dalyvauti. Išbandė save fechtavime,  gerai praplaukė – viskas tvarkoj. Ruošiamės olimpinėms,“ – teisino geriausios Lietuvos penkiakovininkės sprendimą V. Kalininas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LŠPF vadovas buvo labiau nusiteikęs kalbėti apie jaunesnes sportininkes, kurioms dar prieš akis kova dėl olimpinio kelialapio. Anot V. Kalinino, galima tikėtis, kad olimpinį normatyvą įvykdys abi jaunosios Lietuvos penkiakovininkės.

„Suprantama, kad dabar reitinge G. Venčkauskaitė  dabar pakils aukščiau. Ji buvo 22-a ir 24-a pasaulio taurės etapuose. Jaunai merginai tai yra geras pasiekimas. O mums reikia, kad kuri nors iš tų dviejų pakliūtų į olimpines žaidynes, nesvarbu ar G. Venčkauskaitė arL. Batulevičiūtė.  O jeigu jos pateks į pasaulio čempionato finalą, veikiausia turėsim iš ko rinktis. Nes bus trys penkiakovininkės įvykdžiusios olimpinio kelialapio reikalavimus, bet vienai šaliai juk gali atstovauti daugiausia dvi merginos,“ – komentavo V. Kalininas.

Antro etapo varžybas laimėjo prancūzė Elodie Clouvel (5512 tšk.), aplenkusi rusę Jekateriną Churaskiną (5428 tšk.) ir australę Chloe Esposito (5420 tšk.).

Rusijai atstovaujanti Donata Rimšaitė su 5072 taškais finale užėmė 27-ą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų