REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 m. kovo 24 dieną, šeštadienį, Gedimino prospekte, Vilniuje, vyks „Žaliųjų savanorių“ organizuojamos moksleivių eitynės ir koncertas, kuriais bus bandoma atkreipti dėmesį į miesto, valstybės, kontinento ir planetos patiriamus iššūkius ir pavojus, bei pristatyti būdus, kuriais galima padėti savo planetai lengviau atsikvėpti.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1971 metų, kada Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena, jis minimas ir švenčiamas įvairiose pasaulio šalyse. Lygiadienis – tai laikas, kada įvairiuose Žemės kampeliuose, išskyrus poliarines sritis, dienos ir nakties ilgumas suvienodėja. Prasideda astronominis pavasaris, diena ilgėja, o naktis trumpėja. Ir taip trunka iki birželio 18 dienos.

REKLAMA

Lietuvai atgavus Nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius Džonas Mak Konelas kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas tapti Žemės globėjais, o pavasario ekvinokciją, kuri skirtingose planetos vietose yra kovo 20 - 21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną. Atsiliepdamas į šį kreipimąsi, Lietuvos Respublikos Atkuriamasis Seimas (tuometinė Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba) 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje. Renginiai šiai dienai pažymėti vyksta ne tik kovo 20-tąją. Jie tęsiasi visą pavasarį – kovo, balandžio ir gegužės mėnesiais.

REKLAMA
REKLAMA

Preliminari programa:

14 val. – 17 val. mugė (Gedimino pr. atkarpa nuo V. Kudirkos aikštės iki Katedros);

14 val. – dviračių žygio startas (Katedros aikštė);

14:30 val. – 16 val. Vilniaus muzikos mokyklų ir kitų kolektyvų pasirodymai (V. Kudirkos aikštė);

15 val. - mokinių, studentų ir visuomeninių organizacijų eisena pajuda iš Nepriklausomybės aikštės (LR Seimas);

16 val. - mokinių, studentų ir visuomeninių organizacijų eisenos ir dviračių žygio finišas (V. Kudirkos aikštėje);

16 val. – Finalinis koncertas (V. Kudirkos aikštė).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų