REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žaliuoju Pragaru“ vadinama Niurburgringo trasa Vokietijoje – viena iš garsiausių lenktyninių trasų visoje planetoje. Ne tik todėl, jog joje vyksta galybė lenktynių – ten taipogi rengiamos naujų automobilių ir prototipų bandymų sesijos. Pasivažinėti joje savo automobiliais gali ir paprasti mirtingieji. Amerikiečių bendrovė „Speedway Motorsports“ nusprendė, jog amerikiečiams ši trasa yra per toli ir šalia Las Vegaso ketina statyti tikslią Niurburgringo žiedo kopiją.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinėse Valstijose lenktyninių trasų tikrai netrūksta. „Speedway Motorsports“ valdo aštuonias tokias trasas. Tiesa, nieko panašaus į Niurburgringą bendrovės kolekcijoje, o ir visoje Amerikoje, nėra. „Žaliasis Pragaras“ laikomas sudėtingiausia pasaulio trasa. Jos ilgis – 26 km. Įvairaus kalibro posūkiais pagardinta distancija driekiasi kalvota vietove, tad važiuojant tenka įveikti įkalnes ir nuokalnes. Skirtingai nei plynėse riogsantys uždari amerikietiški lenktyniniai „stadionai“, Niurburgringas rangosi miškingomis vietovėmis – trasos prieigose stūkso XII a. pilis.

REKLAMA

Žinoma, vykusiai atkartoti istorinius kraštovaizdžio motyvus „Speedway Motorsports“ vargu ar pajėgs. Tačiau nutiesti tiksliai tokius pat posūkius, tiesiąsias, įkalnes, nuokalnes – kodėl gi ne? Niurburgringo klonas užims maždaug 3237,5 hektaro plotą, už 16 km nuo Las Vegase esančios „Las Vegas Motor Speedway“ trasos.

Bendrovė rengti oficialių lenktynių amerikietiškame Niurburgringe neplanuoja – lenktynės ir toliau vyks „Las Vegas Motor Speedway“ trasoje. Tačiau panašu, jog tai bus idealus bandymų ir pramogų poligonas vietos automobilių gamintojams ir sportinio vairavimo mėgėjams. Ir trenktis su visu automobiliu į užjūrius nereikės.

Ko gero, Las Vegasas – ideali vieta dirbtiniam Niurburgringui. Žinia, spalvingame mieste apstu kitų klonų (Eifelio bokšto, Koliziejaus ir kt.), o ir vietos Nevados valstijoje netrūksta. Tiesa, Nevados dykynėse Niurburgo apylinkių miškus įveisti tikriausiai bus itin sudėtinga. Tačiau automobilių gamintojai jau įžvelgia neginčijamą būsimos trasos privalumą: techniką čia bus galima testuoti itin karštų orų sąlygomis ir ištisus metus – šaltų žiemų ir sniego Las Vegase nebūna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų