REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Faktas, kad šeštadienį nuo ryto nepasiekiama Seimo interneto svetainė www.lrs.lt, jau gimdo ir sąmokslo teorijas, ir glumina Seimo kanceliarijos darbuotojus. Prie Seimo vykstančiame mitinge, kuriame, remiantis Seimo Antikorupcijos komisijos (AK) išvadomis, reikalaujama vidaus reikalų ministerijos ir generalinės prokuratūros vadovų galvų, manoma, kad būtent komisijos atlikto tyrimo stenogramų viešinimas, esą pradėtas vakar vėlai vakare, yra Seimo portalo „lūžimo“ priežastis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas portalui Balsas.lt sakė dar nemėginęs nei jungtis prie parlamento internetinės svetainės, nei tikrinti sąmokslo teorijų. „Aš daug kartų susiduriu su tuo, kad neveikia tai elektroninis paštas, tai kokia svetainė. Kalbant apie stenogramų viešinimą, tai nemanau, kad tai būtų problema. Jei viskas yra vykdoma suderinus su atitinkamomis institucijomis, tai nežinau iš kur tos problemos čia galėtų kilti“, – sakė jis portalui Balsas.lt

REKLAMA

Seimo komunikacijos skyriaus atstovas Artūras Zeleniakas portalui Balsas.lt paaiškino, kad informacija apie sistemos remontą buvo platinama dar nuo trečiadienio, tad jokio sąmokslo nėra. „Šiuo metu yra atjungta elektra abiems serveriams. Darbai truks iki 17 valandos, paskui prireiks dar maždaug trijų valandų, kad sistema pradėtų pilnai veikti“, – paaiškino jis.

AK vadovas Ligitas Kernagis taip pat teigia netikįs sąmokslo teorijomis, nors sutapimą patvirtina. „Pats šiandien įvažiuoti negalėjau, nes elektros tikrai nėra. Pradėjome viešinti stenogramas – tai tiesa. Pradėjome nelaukdami, kol visi liudytojai ir institucijos teiksis duoti sutikimą, nes galime to sutikimo ir visai nesulaukti. Atleistieji FNTT vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas sutiko iškart. „Lietuvos ryto“ vadovas Gedvydas Vainauskas pradžioje lyg sutiko, paskui visiškai atsisakė. Dėl kitų nesu tikras,“, sakė komisijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

***

Balsas.lt primena, kad ministras pirmininkas A. Kubilius siekia, jog vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis turėtų „ištaisyti klaidas“ ir grąžintų atleistus Finansinių nusikaltimų tarnybos (FNTT) vadovus į darbą. Pats ministras tvirtina jokių klaidų nepadaręs ir FNTT vadovų į darbą negrąžinsiąs. Ginčas išprovokavo vyriausybės krizę ir gresia valdančiosios koalicijos griūtimi.

AK išvados buvo itin nepalankios R. Palaičiui ir Generalinės prokuratūros vadovybei. Taip pat iškelta nepatogių klausimų prezidentei Daliai Grybauskaitei, esą galėjusiai peržengti įgaliojimų ribas ir tiesiogiai reikalavusiai, kad dabar jau atleistasis FNTT vadovas Vitalijus Giržadas išmestų savo pavaduotoją.

Dėl AK posėdžių stenogramų, kuriose esą atsispindi aukštų pareigūnų melagystės bei versijų keitimai, viešinimo iškilo ginčų. Generalinė prokuratūra yra pareiškusi, kad tai gali sutrukdyti ikiteisminiams tyrimams, o valstybės saugumo departamentas panoro su jomis susipažinti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų