REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija ketina patraukti administracinėn atsakomybėn mitingų organizatorius, pažeidusius Susirinkimų įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Nubaus kaltus?

Policijos departamento Generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla portalą Balsas.lt informavo, jog mitingų organizatoriai pažeidė Susirinkimų įstatymą.

REKLAMA

Pirmieji, protestuojantys prieš švietimo reformą, nurodė, jog dalyvaus du tūkstančiai žmonių. Tačiau pareigūnai paskaičiavo, jog į pirmą mitingą atvyko maždaug penki tūkstančiai dalyvių.

Antrasis mitingas, surengtas prieš Vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, atleidusį iš pareigų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą, prasidėjo valandą anksčiau, nei nurodyta leidime.

REKLAMA
REKLAMA

Policija trukdė organizuoti mitingą?

Vienas mitingo organizatorių, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys teigė nebijąs šių grasinimų, nes baudas protesto akcijos organizatoriai sutarę mokėti solidariai.

Tuo tarpu, Seimo Antikorupcijos Komisijos (komisijos išvadomis remiasi mitingo organizatoriai, reikalaujantys vidaus reikalų ministerijos ir Generalinės prokuratūros vadovų atsistatydinimo, - Balsas.lt) narys Naglis Puteikis portalui Balsas.lt piktinosi policijos veiksmais.

„Vilniaus ir Kauno policininkai skambinėjo į mitingą važiuoti nutarusių nevyriausybinių organizacijų atstovams, kurių koordinates ir ketinimus paslaptingai sužinojo. Skambino ir siūlėsi atvykti ir prižiūrėti, kad į autobusus neliptų kažkokie mistiniai chuliganai. Kai kurie žmonės, kurie labiau patyrę, pasiuntė tokius rūpestingus veikėjus, kur pridera, o kai kas išsigando,“ - sakė jis.

Pasak N. Puteikio, žmones taip mėginta įbauginti. „Tokiais metodais nedirba net Baltarusijos diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos režimas. Mūsų vidaus reikalų ministerijos ir policijos vadovybė primena sovietinę miliciją ir yra apgailėtina,“- sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų