REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Darbo partijos vadovybė rinksis į tarybos posėdį, kuriame bus pristatyti partijos kandidatai į Seimą ir tvirtinama partijos rinkimų į Seimą programa.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos vadovo Viktoro Uspaskicho teigimu, šis tarybos posėdis bus vienas svarbiausių šiemet.

REKLAMA

„Tai neeilinis tarybos posėdis, kuriame dalyvaus visa partijos vadovybė. Pristatysime kandidatus į Seimą ir patvirtinsime programines kryptis, bet manau, kad daugiausia dėmesio skirsime partijos programai ir jos pristatymo visuomenei aptarimui. Taip pat aptarsime šiandien susiklosčiusią politinę situaciją Lietuvoje“, – sako partijos pirmininkas.

Anot V. Uspaskicho, visi partijos deleguojami kandidatai į Seimą turės įrodyti, kad yra verti dalyvauti rinkimuose su Darbo partija – pristatyti atitinkamą skaičių parašų, patvirtinančių, kad turi visuomenės palaikymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kelsime tik tuos kandidatus, kurie turi visuomenės palaikymą ir pritarimą. Esame numatę, kaip tai pamatuoti, tad galiu užtikrinti, kad Darbo partijos sąrašas bus pats stipriausias iš visų politinių partijų, dalyvausiančių šiuose Seimo rinkimuose. Noriu tikėti, kad mūsų sąrašo sudarymo principai ir jo kokybė paskatins ir kitas partijas ieškoti kuo rimtesnių ir stipresnių kandidatų, o naujasis Seimas išsiskirs darbo kokybe ir profesionalumu“, – pabrėžia V. Uspaskichas.

Darbo partijos išplėstinės tarybos metu taip pat bus patvirtinta partijos programa, kurią jos komitetai ir partijos vadovybės atstovai baigė rengti šį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ateitį reikia konstruoti atsižvelgiant į visos Europos kontekstą. Turime kurti šalį, kuri įgytų konkurencinį pranašumą visoje Europos Sąjungoje (ES), o ne tik regione, kad turėdama tokį puikų potencialą plačiąja prasme mūsų šalis įgautų kuo daugiau svorio ir reikšmės visoje ES politikoje. Todėl mūsų programa bus orientuota į greitą ir ilgalaikę šalies raidą ir sėkmingą perspektyva visoje ES, o ne tik spręs kelias vietines problemas, kaip mėgsta daryti daugelis partijų“, – sako politikas.

V. Uspaskicho teigimu, programa yra ilgalaikis partijos veiklos planas, kurį įgyvendinti gali tik žinantys, kaip tai padaryti žmonės, tad neatsitiktinai jiems keliami patys griežčiausi reikalavimai.

REKLAMA

„Su rinkimais siejame ne savo, bet visos Lietuvos dideles viltis. Šalies valdymas turi būti profesionalų rankose. Tikiu, kad ateinantys rinkimai padės tašką esamo politinio cirko istorijoje, kuri draskė Lietuvą pastaruosius metus. Kalbu tiek apie naktines mokesčių reformas, tiek apie “Snoro„ istorijos padarinius ar koalicijos turgų, destabilizuojantį šalies politinį gyvenimą kelis paskutinius mėnesius“, – teigia Darbo partijos lyderis.

Pasak jo, galimų partnerių naujame Seime partijos vadovybė kol kas nėra numačiusi, o tai bus svarstoma tik tada, kai jos pristatys savo kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų