REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vykdant Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pertvarką būtina išsaugoti nagrinėjamas bylas, nes jose gali būti informacija, atskleidžianti „nešvarius“ politinių partijų ryšius, mano visuomenininkas Alvydas Medalinskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Informacija, kurią paskelbė Vyriausybė, kad gali būti reorganizacija (FNTT – ELTA), man kelia visų pirma šitą klausimą. Bylos turi būti išsaugotos, o tie pareigūnai, kurie jau dirba, sako, kad ten yra bylos, susijusios su pinigų judėjimu per sieną, su kontrabandos bylomis. Pažiūrėkime, kokios partijos gali būti prie to nagus prikišusios, ir suprasite jų reikalus. Ten gali būti bylos, susijusios su darbais Vilniaus mieste, „Vilniaus energijos“ ir politikų sandėriais – pažiūrėkime, kokie asmenys su tuo susiję, ir tada kelkime klausimą“, – pilietinės akcijos „Už Lietuvą! Už teisingumą!“ penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Medalinskas.

REKLAMA

Nepriklausomybės Akto signataras Romualdas Ozolas teigė esąs nustebęs, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis gali būti atleistas, tačiau FNTT vadovai Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas į prarastas pareigas nebus grąžinami.

„Kur jūs esate matę prekybą žmonėmis taip subtiliai vykdomą? (...) Du prie juodųjų pinigų prisikasę pareigūnai turi grįžti į darbą“, – spaudos konferencijoje sakė signataras.

ELTA primena, kad pirmadienį Prezidentė R. Palaitį paliko vidaus reikalų ministro poste. Tokį sprendimą ji priėmė po susitikimo su Premjeru Andriumi Kubiliumi, pačiu R. Palaičiu ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininku Algiu Čapliku.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 6 d. Premjeras Prezidentei įteikė siūlymą atleisti R. Palaitį iš vidaus reikalų ministro pareigų, jį grįsdamas tuo, kad šis padarė klaidą, skubotai atleisdamas FNTT vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą.

Trečiadienį Vyriausybės pasitarime priimtas sprendimas pradėti struktūrinę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pertvarką. Kol kas pertvarkos principai nedetalizuojami, pirmadienį jie bus aptarti Vyriausybės pasitarime.

„Vyriausybė priėmė sprendimą pradėti struktūrines pertvarkas FNTT institucijoje. Tokius sprendimus, kaip ta struktūrinė pertvarka bus realizuota, mes galėsime detaliau aptarti pirmadienį ir priimti pirmadienį reikalingus sprendimus tam, kad tokią pertvarką galėtume realizuoti. Jos planus mes jau esame svarstę ne vieną kartą žymiai anksčiau, 2010 metais. Tam reikės įstatymų pakeitimų, mes tikimės, kad Seimas tokias pataisas priims pakankamai greitai. Pačios struktūrinės pertvarkos principų nenoriu dabar detalizuoti“, – sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų