REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kovo 15  ir 16 d., ketvirtadienį ir penktadienį, Nacionalinėje dailės galerijoje Japonijos menininkų portetų programoje rodomi dokumentiniai filmai apie kontroversišką fotografą Nobuyoshi Araki ir naujojo japonų pop meno žvaigždę Yoshitomo Nara.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 15 d., ketvirtadienį, 18 val. Arakimentari. Rež. Travis Klose, 2004 m., 74 min.

Nobuyoshi Araki – pasaulinio garso šiuolaikinis fotografas. Išgarsėjęs erotinėmis fotografijomis, išleidęs per 350 fotografijos knygų, jis yra vienas produktyviausių nūdienos menininkų. Dokumentiniame filme pasakojama apie šį kontroversišką, laisvojo žodžio čempionu save vadinantį japonų fotografą, kurio kūriniai balansuoja tarp šiuolaikinio meno ir erotikos. Filme kalbinami žymiausi jo gerbėjai, tarp kurių yra ir Bjork bei Takeshi Kitano.

Filmas skirtas asmenims nuo 18 metų.

REKLAMA

Kovo 16 d., penktadienį, 17 val. Keliaujant su Yoshitomo Nara (Traveling with Yoshitomo Nara). Rež. Sakabe Koji, 2007 m., 93 min.

Yoshitomo Nara išgarsėjo XX a. dešimtajame dešimtmetyje, formuojantis naujajam japonų pop meno judėjimui. Šiam žymiam šiuolaikinio japonų meno kūrėjui įtaką darė ir tradicinė japonų animacija: manga, anime, ir Walto Disney'aus darbai, ir pankrokas. Menininkas pastelinėmis spalvomis piešia vaikų, mielų gyvūnėlių figūrėles su šautuvėliais ar mažais peiliukais, šie deriniai ir būdingi pikti vaikų žvilgsniai sukuria dviprasmišką, nors ir itin paklausia preke tapusį, vaizdą. Filme užfiksuota Yoshitomo Nara ir jo kūrybinės komandos kelionė po pasaulį, rengiantis projektui nuo A iki Z (A to Z), įgyvendintam 2006 m. jo gimtajame mieste Hirosakyje.

Įėjimas nemokamas. Filmai originalo kalba su lietuviškais subtitrais. Visą filmų programą rasite www.ndg.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų