REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį įteiktos Vyriausybės premijos žinomiems menininkams ir kultūros veikėjams už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros ir meno premijos paskirtos fotožurnalistui, kraštotyrininkui Bernardui Aleknavičiui, žurnalistei Nijolei Angelei Baužytei, keramikos dailininkui Rytui Jakimavičiui, vertėjui Laimantui Jonušiui, poetui Robertui Keturakiui, aktoriui ir režisieriui Albinui Kėleriui, dailininkui Galiui Kličiui, grafikei Elvyrai Katalinai Kriaučiūnaitei, kino režisieriui Gyčiui Lukšui, kultūros tyrėjui Vytautui Rubavičiui, teatro ir kino aktoriui Antanui Šurnai ir Kauno styginių kvartetui (Karolinai Beinarytei, Daliai Terminaitei, Eglei Lapinskei, Sauliui Bartuliui).

REKLAMA

Laureatus atrinko ir Ministrų Kabinetui pristatė muzikologo Jono Bruverio vadovaujama komisija.

Kultūros ir meno premijas Vyriausybė įsteigė 1997 metais. Premijos dydis - 44 tūkst. 200 litų. Menininkų kūrinius vertina Meno premijų komisija, atsižvelgdama į Lietuvos kultūros ir meno tarybos, Meno kūrėjų organizacijų asociacijos pasiūlymus. Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų bei kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų