REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pagaliau atidarytas taip visų kino gurmanų laukiamas 17-asis „Kino pavasaris“. Ketvirtadienio vakarą į iškilmingą kino šventę kino cenre Forum Cinemas Vingis Vilniuje skubėjo dėl kino išprotėję vilniečiai, aktoriai, režisieriai ir šou pasaulio atstovai. Šiemet tradicinis pavasario pranašas festivalis „Kino pavasaris“ kinomanams pasiūlys virš 200 filmų, daugiau nei 20 renginių ir įsimintinų susitikimų su užsienio svečiais.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalį pradėjo kultūros ministro Arūno Gelūno įrašyta kalba, Vilniaus mero Artūro Zuoko pasveikinimas. Festivalio direktorė iš viena iš sumanytojų Vida Ramaškienė visus susirinkusius kino gerbėjus sveikino legendinio režisieriaus Ingmaro Bergmano žodžiais sakydama, kad kinas yra vienintelis menas, taip stipriai paliečiantis širdį. „Forum Cinemas“ direktorius Arūnas Baltrušaitis visus sveikino šmaikščiais pastebėjimais, kad „Kino pavasaris“ jau tampa gamtos reiškiniu ir darosi panašus į „kino morčių“.

REKLAMA

Pasidžiaugti kino šventės atidarymu atvyko ir raudonu festivalio kilimu žengė tokios Lietuvos kino padangės žvaigždės kaip Gražina Baikštytė, Algimantas Mikutėnas, Toma Vaškevičiūtė, televizijos ir šou pasaulio atstovai – prodiuseris Rolandas Skaisgiris su drauge, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus su Monika Račiūnaite, žurnalistės Jovita Valeikaitė, Jolanta Svirnelytė, aktorius Audrius Bružas, latvių režisierius Maris Martinsons ir dar daugelis kitų.

REKLAMA
REKLAMA

17-asis „Kino pavasaris“, kurio šių metų tema – seksualumas, festivalį pradėjo trumpametražiu filmu ir R. Polanskio kino juosta „Kivirčas“. Ši juosta buvo pastatyta pagal Yasminos Rėzos pjesę „Karo dievas“ (neseniai teatrinį pjesės pastatymą pristatė ir režisierius Dainius Kazlauskas). Kaip teigia festivalio organizatoriai, jo atidarymas truks net keturias dienas. Prasidėjusi šiandien, kino šventė renginiais ir susitikimais džiugins iki sekmadienio vakaro. Rytoj planuojama aktoriaus, debiutuosiančio režisieriaus amplua, Dexterio Fletcherio filmo „Palvaišęs Bilas“ premjera. Prieš filmą režisieriui bus galima užduoti klausimus.

Kovo 15-29 dienomis festivalio „Kino pavasaris“ filmai bus rodomi keturiuose Vilniaus kino teatruose: „Forum Cinemas Vingis“, „Forum Cinemas Akropolis“, „Skalvija“ ir „Pasaka“. Vėliau festivalio kino juostos iškeliaus į kitus Lietuvos miestus – Kauną, Panevėžį, Šiaulius ir Klaipėdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų