REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nario Gintaro Songailos iniciatyva Vilniaus miesto savivaldybei nusiųstas 11 Seimo narių pareiškimas dėl Lietuvos lenkų mokyklų streikų komitetams kovo 17 d. išduoto leidimo mitingui ir eitynėms.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nariai prašo atšaukti ar bent atidėti leidimą šiems komitetams (su jais susijusiems asmenims ir organizacijoms) rengti eitynes ir mitingą, kuriame reikalaujama atšaukti Seimo priimtą naujos redakcijos Švietimo įstatymą. Ketvirtadienį pareiškimas nuvežtas į savivaldybę.

REKLAMA

„Atsitiktinai ar ne, ši data sutampa su Lenkijos Respublikos ultimatumu Lietuvai prieš 74 metus. Sprendžiant iš pranešimų spaudoje ir kitų duomenų, yra realių galimybių, kad šiame renginyje gali dalyvauti ir iš Lenkijos atvyksiantys kriminaliniai elementai. Tokiu būdu mitinge gali būti sukeltos riaušės, kurios paaštrintų ir taip gana įtemptus santykius tarp Lietuvos ir Lenkijos, pasėtų nesantaiką tarp valstybių ir jų piliečių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo „lenkų sirgalių“ riaušės po futbolo rungtynių Kaune ir Vilniuje, Lietuvos policijos veiksmai pasienyje su Lenkija, siekiant užkirsti kelią tokioms provokacijoms, buvo nepakankami“, – teigiama parlamentarų pareiškime.

Pareiškimą pasirašė Seimo nariai iš įvairių frakcijų: Gintaras Songaila, Laimontas Dinius, Petras Luomanas, Valentinas Stundys, Arimantas Dumčius, Pranas Žeimys, Mantas Varaška, Rima Baškienė, Kazimieras Uoka, Jonas Juozapaitis, Gediminas Navaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų