REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma Lietuvos didmiesčių gyventojų mano, jog žemą rinkėjų aktyvumą neseniai vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose lėmė nusivylimas valdžia.

REKLAMA
REKLAMA

Tai rodo savaitraščio "Veidas" užsakymu skambučių centro "Fonitel" kovo 9-10 dienomis atlikta penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų apklausa, kurioje dalyvavo 500 respondentų.

REKLAMA

Anot tyrimo, net 74,2 proc. miestiečių manymu, žmonės balsuoti nėjo, nes yra nusivylę valdžia ir nebetiki, jog išrinkus naujus atstovus padėtis galėtų pasikeisti. 15,3 proc. respondentų nuomone, mažą rinkėjų aktyvumą lėmė nepatrauklūs kandidatų sąrašai. 3,1 proc. rinkėjų nebuvo sudarytos sąlygos balsuoti.

2007-ųjų metų savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvavo virš 40 proc. rinkėjų.

41 proc. miestiečių teigė esantys nepatenkinti po rinkimų jų mieste sudarinėjamomis koalicijomis. Trečdalis (31 proc.) apklaustųjų neigiamai vertina ir iš priešingo politinio spektro partijų sudarytas koalicijas.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausti, ko laukia iš naujosios miesto valdžios, daugiau kaip penktadalis apklaustųjų atsakė tikintys, jog bus puoselėjamas ne tik miesto centras, bet ir sprendžiamos priemiesčių gyvenamųjų rajonų bėdos. 17,6 proc. tiki, kad naujoji miesto valdžia imsis spręsti įsisenėjusias komunalines problemas, o 15,5 proc. respondentų su nauja valdžia sieja teisingesnį biudžeto pinigų paskirstymą.

Daugiau nei trečdalis (35,5 proc.) didmiesčių gyventojų teigė iš naujosios miesto valdžios nesitikintys nieko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų