REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamentas nusprendė atidėti rezoliucijos dėl padėties Baltarusijoje priėmimą kitam plenariniam posėdžiui, kuris įvyks kovo 28-29 dienomis Briuselyje.

Europos Parlamentas nusprendė atidėti rezoliucijos dėl padėties Baltarusijoje priėmimą kitam plenariniam posėdžiui, kuris įvyks kovo 28-29 dienomis Briuselyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamas sprendimas buvo priimtas ketvirtadienį EP sesijoje Strasbūre.

Deputatai pritarė bulgaro Kristiano Vigenino iš Pažangiojo socialistų ir demokratų aljanso grupės pasiūlymui.

REKLAMA

„Siūlyčiau atidėti balsavimą, kad Baltarusijos valdžia turėtų laiko sureaguoti į situaciją ir kad mes galėtume padaryti pakeitimų, atsižvelgdami į įvykius, kurių tikimės artimiausiomis dienomis“, – sakė deputatas.

Toks sprendimas priimtas Aleksandrui Lukašenkai atsisakius pasigailėti nuteistų mirties bausme už teroro aktą Minsko metropolitene Dmitrijaus Konovalovo ir Vladislavo Kovaliovo.

Neatmetama, kad nuosprendis D. Konovalovui ir V. Kovaliovui jau įvykdytas, o pranešimas apie atsisakymą suteikti malonę buvo paskelbtas po egzekucijos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuteistieji galėjo būti sušaudyti po kovo 11-osios - tą dieną V. Kovaliovo motinai ir seseriai buvo leista bendrauti su juo KGB tardymo izoliatoriuje per trijų valandų trukmės pasimatymą.

Netiesiogiai šią versiją patvirtina ir tas faktas, kad V. Kovaliovo advokatas antrą dieną nesėkmingai mėgina susitikti su savo ginamuoju.

EP savo rezoliucijoje ketina paraginti ES Tarybą taikyti Baltarusijai tikslines ekonomines sankcijas.

Be to, projekte Tarptautinė ledo ritulio federacija raginama dar kartą apsvarstyti galimybę perkelti 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionatą į kitą šalį. Parlamentarų nuomone, rengti čempionato Minske neįmanoma, kol nebus paleisti visi politiniai kaliniai ir kol Baltarusijos valdžia nepradės gerbti žmogaus teisių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EP ketina dar kartą paraginti oficialųjį Minską tučtuojau ir be jokių sąlygų paleisti ir reabilituoti visus politinius kalinius.

Rezoliucijos projekte atskiru punktu smerkiama A. Lukašenkos retorika Vokietijos užsienio reikalų ministro Guido Westerwelles adresu.

Priminsime, kad kovo 4-ąją kalbėdamasis su žurnalistais sankcijų tema, A. Lukašenka užsiminė apie „du politikierius“, iš kurių vienas gyvena Varšuvoje, o kitas – Berlyne. „Kai dėl antrojo, lyg ir rožinio, lyg ir žydro, kuris ten apie diktatūrą šaukė& Tai išgirdęs, aš pamaniau: geriau būti diktatoriumi negu žydru. Tiek jau to, klausimas kitas – mes visi prisimename praėjusio amžiaus vidurį, ir ką pasauliui davė jų diktatūra. Mūsų liaudis dar neatsitokėjo iki šiol. Todėl ne jiems kaltinti mus dėl kažkokios diktatūros. Aš šia tema apskritai nenoriu kalbėti“, – pareiškė A. Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų