REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį prie Seimo rinksis lenkai ir rusai, kurie protestuos prieš Švietimo įstatymą, stiprinantį lietuvių kalbos mokymą tautinių mažumų mokyklose.  Tuo pat metu prie prezidentūros vyks dar vienas mitingas, kuriame visuomenininkai išsakys savo poziciją dėl Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) skandalo.

REKLAMA
REKLAMA

Mitinge budės ir viešąją tvarką palaikys ne tik gausus būrys policijos pareigūnų, bet ir trys šimtai Viešojo saugumo pareigūnų. Tai per Vyriausybės valandą Seimo nariams pasakė ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA

„Situacija šeštadienį gali būti šiek tiek įtempta dėl to, kad Vilniaus savivaldybė yra davusi leidimą ne tik jūsų minėtam mitingui, bet ir kitam, prie Seimo. Jeigu vyks du mitingai Vilniuje tą pačią dieną, tai pareikalaus daug jėgų. Policija kaip visada yra pasiruošusi. Vidaus reikalų ministro įsakymu papildomai yra skirta per 300 Viešojo saugumo policijos pareigūnų“, – teigė ministras.

Prieš kelerius metus, kuomet prie Seimo vyko mitingas, Viešojo saugumo būriai buvo ginkluoti guminėmis kulkomis ir ašarinėmis dujomis.

Tada buvo sužeista dešimtys žmonių, vienas jų, akį praradęs Eugenijus, laimėjo bylą ir valstybė privalės jam sumokėti tūkstantinę kompensaciją.

Medikai pranešė, kad riaušių metu sužeista 38 žmonių: 4 pareigūnai ir 34 civilių. Į policiją tuomet buvo pristatytas 151 asmuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų