REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto paieškos sistema „Google“ per kelis artimiausius mėnesius „išmoks“ atsakinėti į tiesioginius jos vartotojų klausimus, taip demonstruodama pirmąsias semantinės paieškos galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

Ji savo duomenų bazėje ne tik ieškos užklausą atitinkančių tinklalapių, bet ir mokės atsakyti į paprastus paieškos eilutėje pateiktus klausimus, susijusius su konkrečiais faktais. Bendrovė  „Google“ ėmėsi savo paieškos sistemos atnaujinimo siekdama išlaikyti dominuojančią padėtį paieškos rinkoje, skelbia „The Wall Street Journal“.

REKLAMA

Leidinio šaltinių žiniomis, artimiausiais mėnesiais „Google“ paieškos sistema viršutinėje rezultatų sąrašo dalyje rodys daugiau faktinės informacijos ir pateikinės atsakymus į paprastus vartotojų klausimus. „Google“ esą paieškos pagal raktažodžius funkciją, nustančią interneto tinklalapio informacinį reitingą pagal jo turinyje esančius ieškomus žodžius, papildys semantinės paieškos galimybe. Ši funkcija remiasi konkrečių žodžių reikšme.

REKLAMA
REKLAMA

Už interneto paieškos reitingavimo sistemą atsakingas „Google“ programų inžinierius Amitas Singhalas  pareiškė, kad, pasitelkusi semantinę paiešką, „Google.com“ galės pateikti rezultatus, paremtus įvairių žodžių asociacijomis, pavyzdžiui, susiejant bendrovę „Google“ su jos steigėjų Larry Page'o ir Sergeyaus Brino vardais.

Pasak A. Singhalo, jei dabar vartotojas paieškos laukelyje įrašo „Tahoe ežeras“, „Google“ paieška pateikia daugybę nuorodų į kelionių agentūrų svetaines, žemėlapius ar „Wikipedia“. Įdiegus semantinės paieškos funkciją  vartotojui pirmiausia bus pateikta informacija apie geografinę ežero padėtį, aukštį virš jūros lygio, vidutinę temperatūrą, druskingumą ir t.t.

O į klausimą „10 didžiausių ežerų Kalifornijoje“  „Google“ sugebės atsakyti konkrečiai, o ne vien pateikti nuorodas į atitinkamus tinklalapius. Nors pirmieji semantinės paieškos rezultatai bus pastebimi jau artimiausiais mėnesiais, tačiau, pasak A. Singhalo, pilnas šios technologijos diegimas truks kelerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų