REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 15-ąją – visame pasaulyje minima Vartotojų teisių diena, dar vadinama Europos vartotojų diena. Ši šventė paminėta Kauno oro uoste – taip norima atkreipti dėmesį į vartotojų teisių apsaugą užsienio šalyse, rašo kelionių tinklalapis makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia renginį organizuojantis „Kauno Europos informacijos centras – Europe Direct“, vis dažniau prekės ar paslaugos yra perkamos užsienyje, daugiau keliaujama, aktyvėja prekyba internete. Tačiau ne visada žinoma ir prisimenama, kad savo teises galima ginti ne tik namuose, bet ir kitose Europos šalyse, nepaisant valstybių sienų.

REKLAMA

„Pasaulis tampa vis mažesnis ir įdomesnis – sėdę į lėktuvą per kelias valandas atsiduriame svečioje šalyje.  Kokios organizacijos ar institucijos veikia kiekvienoje jų – detaliai neišstudijuosi, todėl svarbu žinoti bendruosius vartotojų teisių apsaugos principus, kokias ir kaip savo teises galime apginti, jei iškiltų toks poreikis“, – sako  Kauno oro uosto komercijos vadovė Jūratė Baltrušaitytė.

Pasak jos, didžioji dalis keleivių Kauno oro uoste atvyksta ar išvyksta iš Europos Sąjungos šalių – tai populiariausias Lietuvos gyventojų darbo ir laisvalaikio kelionių tikslas, todėl čia galiojančios vartotojų teisės ir sukurtos jų apsaugos sistemos šiuo metu yra aktualiausios.

Iš Kauno oro uosto tiesiogiai galima pasiekti 23 Europos oro uostus. 2011 m. Kauno oro uosto keleivių srautas viršijo 872 tūkstančius. Oro uosto paslaugomis naudojasi Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities ir šiaurinės Lenkijos dalies gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų