REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 13:37 val.) Raimundas Palaitis teigia jokios priežasties atsistatydinti nematantis.

(Papildyta 13:37 val.) Raimundas Palaitis teigia jokios priežasties atsistatydinti nematantis.

REKLAMA

Nepaisant konservatorių reikalavimų, vidaus reikalų ministras R. Palaitis savo noru atsistatydinti neketina.

REKLAMA
REKLAMA

„Mane delegavo Liberalų ir centro sąjunga, mane skyrė į darbą Prezidentė, aš nepažeidžiau jokių įstatymų, aš dirbu tvarkingai Lietuvos ir jos žmonių labui, todėl jokios priežasties atsistatydinti savo noru aš nematau“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Palaitis.

REKLAMA

Valdančiosios koalicijos partneriams ketvirtadienį pasiūlytas susitarimo projektas, pagal kurį vidaus reikalų ministras R. Palaitis postą turėtų palikti iki kovo 22 dienos.

Kovo 13 d. Seimo Pirmininkė I. Degutienė užregistravo Seimo narių grupės pateiktą interpeliaciją vidaus reikalų ministrui R. Palaičiui ir perdavė ją pačiam ministrui bei Seimo nariams.

Interpeliaciją vidaus reikalų ministrui pasirašė 32 Seimo nariai.

Seimo statutas numato, kad Vyriausybės narys, kuriam pateikta interpeliacija, privalo ne vėliau kaip per 2 savaites perduoti Seimo Pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Gavęs atsakymą į interpeliaciją, Seimas sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma mano, kad liberalcentristų laikysena yra netinkama koalicijos partneriams.

„Pastaruoju metu liberalcentristų laikysena tikrai yra netinkanti koalicijos partneriams ir nuolat iš ten pasipila nekorektiški kaltinimai. Ta laikysena faktiškai rodo, kad nelabai galima laikyti, kad jie yra dar koalicijoje“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis norėtų, kad šią savaitę situacija būtų išsiaiškinta.

J. Razma nenorėjo atsakyti, kokios politinės jėgos remtų mažumos Vyriausybę, jeigu jos prireiktų.

„Kol nėra raštiškų įforminimų, aš neskubėčiau skelbti, kad vėl kas nors nesakytų, kad paskubėjom su kokiu nors teiginiu. Bet galimybių, aš manau, dėl tokios paramos kalbėtis tikrai turime“, – teigė TS-LKD frakcijos seniūnas.

Trečiadienį TS-LKD prezidiumas įgaliojo Andrių Kubilių, Ireną Degutienę ir Jurgį Razmą artimiausiomis dienomis kalbėtis su koalicijos partneriais liberalcentristais dėl nesutarimus įžiebusių problemų. Jeigu susitarti nepavyktų, jau kitą savaitę gali būti pradėtos kalbos apie mažumos Vyriausybę, primena ELTA.

REKLAMA

Valdančiosios koalicijos partneriams ketvirtadienį pasiūlytas susitarimo projektas, kuriame nurodoma, jog vidaus R. Palaitis postą turėtų palikti iki kovo 22 dienos.

„Ministras R. Palaitis atsistatydina. Vietoj jo Liberalų ir centro sąjunga pasiūlo naują ministro kandidatūrą. Tai padaroma iki 2012 metų kovo 22 dienos“, – rašoma susitarimo projekte.

Pagal siūlomą susitarimą, iki kovo 16-osios turėtų būti sustabdytas konkursas į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigas, o iki kovo 19 dienos partneriai turėtų suderinti ir Vyriausybėje patvirtinti FNTT pertvarkos projektus.

REKLAMA

Jie Seime turėtų būti priimti iki balandžio 15-osios. Pačią tarnybos pertvarką norima įvykdyti iki gegužės 1-osios.

Tokius reikalavimus koalicijos partneriams yra iškėlęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas.

Ketvirtadienį partneriams pateiktas susitarimo projektas turi būti patvirtintas iki kovo 18-osios, o nepasiekus tokio susitarimo, svarstomas Permainų koalicijos sutarties nutraukimas.

Ketvirtadienį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Algis Čaplikas kategoriškai paneigė, kad buvo sutarta dėl vidaus reikalų ministro R. Palaičio pasitraukimo iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atsakingai pareiškiu, kad LiCS net nesvarstys konservatorių lyderio iškeltų neteisėtų reikalavimų ir jų nevykdys. Ministras FNTT pareigūnus atleido pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, jis neketina atsistatydinti, taip pat ir grąžinti į darbą pareigūnų, kurie prarado pasitikėjimą“, – sakė A. Čaplikas.

Konservatorių lyderio pareiškimas, kad koalicijos partneriams liberalcentristams „nepakeitus požiūrio“ reikės svarstyti mažumos Vyriausybės scenarijų, LiCS pirmininko A. Čapliko vertinimu, yra populistinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų