REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvertinus Lietuvos universitetų mobilumą pagal 2010–2011 mokslo metų duomenis, Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) yra ERASMUS programos įgyvendinimo lyderis Lietuvoje. VGTU yra daugiausiai išsiunčiantis bei priimantis dėstytojų ir personalo darbuotojų iš užsienio šalių, per 2010–2011 m. m. VGTU išsiuntė 146 ir priėmė 89 dėstytojus bei darbuotojus. Taip pat VGTU yra daugiausiai užsienio studentų priimantis universitetas Lietuvoje, pastaraisiais metais pagal ERASMUS programą VGTU studijavo net 302 studentai. Švietimo ir mokslo ministro įsakyme dėl aukštojo mokslo tarptautiškumo skatinimo akcentuojama, kad šis rodiklis yra vienas svarbiausių Lietuvai konkuruojant su pasaulio universitetais ir garantuojant aukštą studijų kokybę, todėl būtina užtikrinti galimybes priimti kuo daugiau atvykstančių studentų, kad Lietuvos aukštosios mokyklos taptų užsienio šalių studentų traukos centrais. Pagal išvykstančių studentų tarptautinį mobilumą Lietuvoje pirmauja Vilniaus universitetas (VU) išsiuntęs 596 studentus, antrasis VGTU – 494, tačiau proporcingai studijuojančių studentų skaičiui universitetuose, išvykstančių studentų santykis VGTU yra beveik du kartus didesnis nei VU.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Gedimino technikos universitetas tarptautiškumo plėtrą numatęs kaip vieną svarbiausių veiklos prioritetų siekia įgyvendinti „Europos strategiją 2020“ ir nuolatos palaikyti studentų įgijusių ilgalaikės tarptautinės patirties per studijų laikotarpį rodiklį ne mažesnį nei 20 procentų visų studijuojančių studentų. Taip pat universitetas plečia tarptautinių partnerių tinklą, įgyvendindamas ERASMUS praktikų programą ir kartu su užsienio universitetais kurdamas jungtines studijų programas anglų kalba, kurios pagerintų užsienio studentų galimybes studijuoti Lietuvoje.

Pagal Lietuvos ERASMUS programos mobilumo statistiką 2010–2011 m. m. bendras išvykstančių studentų skaičius universitetuose ir kolegijose buvo 3419, o atvykstančių studentų 1508. Dėstytojų ir personalo mobilumą universitetuose ir kolegijose sudarė 1293 išvykstantys ir 754 atvykstantys darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų