REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos sostinėje ketvirtadienį atidaroma garsių lietuvių menininkų šiuolaikinės fotografijos paroda.

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje „Paryžius - Vilnius, žvilgsnis į šiuolaikinę Lietuvos fotografiją“ pristatomi tarptautinio pripažinimo sulaukusių šiuolaikinio fotografijos meno kūrėjų Antano Sutkaus, Svajonės ir Pauliaus Stanikų, Ramunės Pigagaitės, Deimanto Narkevičiaus darbai.

REKLAMA

Frankfurte (Vokietija) gyvenanti fotografė R. Pigagaitė pristato garsiausią savo darbų seriją „Mano miesto žmonės“, kuriamą daugiau kaip dešimtmetį.

S. ir P. Stanikai unikaliai ekspozicijos erdvei XVII a. menų mokyklos koplyčioje sukūrė tris darbus: spalvotų nuotraukų kompoziciją „Paskutinė karalienės diena“, nespalvotų fotografijų rinkinį, demonstruotą 2003 m. Venecijos bienalėje, bei tarp tapybos ir spalvotos fotografijos žanrų balansuojantį natiurmortą.

REKLAMA
REKLAMA

Videomenininkas D. Narkevičius pristatys dar 1997 m. sukurtą filmą „Europa 54°54'-25°19“. Jame rodoma autoriaus kelionė iš Vilniaus į šalia esantį geografinį Europos centrą, kupina aliuzijų į esminius socialinius ir politinius to meto procesus.

Paryžiaus Nacionalinėje aukštojoje vaizduojamųjų menų mokykloje fotografijos parodą atidarys Lietuvos ambasadorė Prancūzijoje Jolanta Balčiūnienė kartu su Prancūzijos kultūros ministru Frederiku Miteranu (Frederic Mitterrand), praneša Užsienio reikalų ministerija.

Ši Prancūzijos ir Lietuvos kultūros ministerijų remiama paroda - tai vienas iš Lietuvos ambasados Paryžiuje organizuojamo kultūros renginių ciklo „Kelionė į Lietuvą“, skirto supažindinti prancūzų publiką su lietuvių menininkų kūryba, renginių.

Lietuvių fotografų darbų paroda Paryžiuje veiks iki kovo 31 dienos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų