REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš pat sezono pradžią sunkią traumą patyręs Arminas Vaskela neplanuotai atsiradusį laisvalaikį skirs poilsiui ir mokslui. Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komandos saugas Arminas Vaskela traumą patyrė kovo 3 dieną paskutinėse draugiškose rungtynėse prieš Latvijos „Metta/LU“ komandą, praneša klubas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiuosi neblogai. Žinoma, norėtųsi, kad koja gytų dar sparčiau“, - sakė nekantraujantis kuo greičiau pasveikti žaidėjas.

REKLAMA

„Šiuo metu vaikštau su įtvaru. Įtvarą nešioti turėsiu dar kelias savaites, nes reikia laukti, kol visiškai atslūgs tinimas bei koja dar labiau sugis. Kuomet nuims įtvarą pradėsiu reabilitacijos procesą, kuris turėtų trukti apie mėnesį. Daktarai dar tiksliai nesakė ką ir kaip turėsiu daryti prasidėjus reabilitacijai“, -  apie traumos gydymo procesą pasakoja A. Vaskela

Draugiškose rungtynėse su „Metta/LU“ žalgirietis akimirksniu suprato traumos rimtumą.

„Akimirksniu supratau, kad tai bus rimta. Iš pradžių maniau, jog susižeidžiau tik raiščius, bet kad bus skilęs dar ir kaulas tikrai nepagalvojau. Medikams atlikus tyrimus paaiškėjo, jog buvo pažeisti kairės kojos čiurnos raiščiai. Vienas raištis plyšo, kitas įplyšo. Be to skilo kairės kojos šeivikaulis“, - šiurpiai skambančią diagnozę atskleidė A.Vaskela. - „Trauma yra dar nemalonesnė, nes ji patirta prieš pat sezono pradžią. Maža to susižeidžiau lygioje vietoje. Dariau judesį ir koja tiesiog užstrigo.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos vyriausiasis kineziterapeutas Dainius Pavilonis teigia, jog tokios traumos paprastai gydomos mažiausiai 2 mėnesius.

„Arminas šiame gydymo etape yra ramybėje, o jo sužeista koja imobilizuota. Šią savaitę žaidėjas dar pailsės, o kitą savaitę planuojame pradėti reabilitaciją. Gydymas nuo tokios traumos patyrimo iki visiško atsistatymo paprastai užtrunka 8  - 10 savaičių“, - sakė D. Pavilonis.

Komandos žaidimą iš šalies stebėti priverstas A.Vaskela teigiamai įvertino žalgiriečių pasirodymą Gargžduose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į Gargždus su komanda nevykau. Mūsiškių sezono atidarymo rungtynes stebėjau per internetą. Tikėjausi, kad komanda žais geriau, bet svarbiausia, jog pavyko iškovoti tris taškus. Toks buvo tikslas ir komanda jį įvykdė. Manau sezono eigoje komanda įsivažiuos ir žais geriau. Sezono pradžia niekada nebūna lengva", - saviškių pergale džiaugiasi žalgirietis.

Arminas Vaskela neplanuotai atsiradusį laisvalaikį skirs poilsiui ir mokslui. „Dabar stengiuosi pailsėti ir daugiau dėmesio skirti traumos gydymui. Artimiausiu metu planuoju rimčiau pasirūpinti mokslais", - savo planus pasakojo A. Vaskela.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų